02-10-11

Eernegem - Waregem: wedstrijdverslag

01/10/11    BBC Eernegem A - Bs Waregem B      82-54


Na onze match 's ochtends in Gent , trokken onze jongens 's avonds naar de schuur van Eernegem. Het was een heugelijk moment toen we ontdekten dat we met 12 aan de opworp konden verschijnen , weliswaar nog altijd met blessures van Benoit en Dieter , maar aangevuld met een viertal kadetten. Alhoewel de tegenstander dit seizoen nog geen overwinning kon noteren , was het een te duchten opponent , omdat ze voor de eerste keer dit seizoen compleet stonden.
Van in het begin werden we meteen bij de keel gegrepen door Eernegem , dat heel gemakkelijk tot scoren kwam tegen onze lakse verdediging. Enkel Nicolas kon van onze kant voor wat score zorgen , wat toch wel broodnodig was. Eerste quarter: 21-16.
 
In het tweede quarter herpakte Waregem zich volledig door het tempo op te drijven en de verdediging iets aan te spannen. Het was vooral Jan , die met pittige drives de verdediging van Eernegem pijn deed. En het was Thomas die in het luchtruim heerste met een pak rebounds. Door het vele roteren van de coach kon iedereen ook korte periodes aan het maximum van zijn kunnen spelen. Zo gingen we rusten bij 36-40.
 
Maar dan die tweede helft..
Het leek wel magisch , wanneer Eernegem overschakelde naar een zone , Waregem compleet machteloos was. Hoe hard het ook probeerde , Waregem kreeg geen bal meer binnen. Dit zorgde voor frustraties in de Waregemse ploeg en meerdere spelers die met hun frustraties geen weg konden. De coach probeerde nog een paar keer tevergeefs in een time-out te vluchten en de ploeg wakker te schudden. Maar het mocht niet zijn.. Er was ook geen houden meer aan Vervaele die de Eernegemse schuur in vuur en vlam zette, en hoe hard de supporters van Waregem ook probeerden , Waregem vond geen antwoord. Resultaat , een 31-8(!!!) in het derde quarter.
 
 Het was dus quasi onmogelijk om in het vierde quarter een achterstand van 20 punten goed te maken. Zeker nu Eernegem 'on fire' was en Waregem 'icecold'. De coach had er nog de volle moed in bij de start van de laatste 10 minuten , maar al vlug was het duidelijk dat hier niets meer te rapen viel. Dat we nog maar 6 punten konden scoren in dat laatste quarter hielp natuurlijk niet veel. Eindstand 82-54
Een oververdiende zege voor Eernegem dat veel meer vechtlust toonde dan een mak Waregem.
 Punten :  Tim 0 - Maxime 0 - Nicolas 17 - Jenko 2 - Michiel 0 - Gauthier 0 - Jan 15 - Thomas 4 (12 rebounds) - Sam 2 - Otte 2 -Arne 4 - Herbert 8

De commentaren zijn gesloten.