23-10-11

Waregem - Zwevezele 68-63

 

Bent schoenen Waregem b – bbc Zwevezele b: 68-63

Vandaag speelden we een eerste serieuze test tegen Zwevezele b. Zwevezele had net als ons nog maar 1 match verloren en beide ploegen wilden dit natuurlijk ook behouden. De match start afwachtend en nerveus aan beide zijden, maar het is toch de thuisploeg die een klein kloofje kan slaan op het einde van het eerste quarter: 21-14.

In het begin van het tweede quarter proberen de bezoekers dichterbij te komen en dit lukt ook. Zwevezele nadert terug tot op 1 punt van de thuisploeg. Deze lijkt niet aangeslagen en loopt direct weer 5 punten uit. Maar opnieuw komt Zwevezele terug en met nog een 3-punter net voor de rust kunnen de bezoekers zelfs gaan rusten met een voorsprong: 36-39.

Aan de rust wordt er gewezen dat als we deze match willen winnen het vooral in defense zal moeten gebeuren, want de scoremachine loopt nog altijd niet zoals het zou moeten lopen.

Met dit in onze gedachten beginnen we aan de tweede helft. Waregem start beter dan de bezoekers en zo is de kloof meteen gedicht en lopen ze zelfs weer wat uit. Toch is dit niet genoeg want Zwevezele kan in de buurt blijven. Score na het derde quarter is dan ook 54-51. Nog steeds geen echt verschil en dus zal het vierde quarter het verschil maken.

De roodhemden steken nog een tandje bij in defense en dit begint ook te lonen want Zwevezele kan niet dichter komen. We hebben zelf ook wel problemen met te scoren en dus blijft het nog steeds spannend. Op minder dan een minuut van het einde scoort Waregem nog een 3-punter en staat zo 66-60 voor en dan zou je denken, wedstrijd gespeeld. Maar de bezoekers dachten er anders over en scoorden meteen een 3-punter tegen. Met nog minder dan 20 seconden te gaan lijdt Waregem nog een dom balverlies maar Zwevezele vergeet van te scoren en ook hun 3-punter valt niet binnen. Ze krijgen zelfs nog een technische fout aangesmeerd en zo kan Waregem de eindstand vast leggen op 68-63.

Speelden: denoulet benoit,maxime arslyder, destadsbader nicolas, verdure Jenko,  de smet dieter, tim haeck, jan vervenne,  otte lowagie,  sam deconinck,  tom delmulle,  arne vanstraeseele en herbert desmet

 

De commentaren zijn gesloten.