23-10-11

Waregem - Zwevezele 68-63

 

Bent schoenen Waregem b – bbc Zwevezele b: 68-63

Vandaag speelden we een eerste serieuze test tegen Zwevezele b. Zwevezele had net als ons nog maar 1 match verloren en beide ploegen wilden dit natuurlijk ook behouden. De match start afwachtend en nerveus aan beide zijden, maar het is toch de thuisploeg die een klein kloofje kan slaan op het einde van het eerste quarter: 21-14.

In het begin van het tweede quarter proberen de bezoekers dichterbij te komen en dit lukt ook. Zwevezele nadert terug tot op 1 punt van de thuisploeg. Deze lijkt niet aangeslagen en loopt direct weer 5 punten uit. Maar opnieuw komt Zwevezele terug en met nog een 3-punter net voor de rust kunnen de bezoekers zelfs gaan rusten met een voorsprong: 36-39.

Aan de rust wordt er gewezen dat als we deze match willen winnen het vooral in defense zal moeten gebeuren, want de scoremachine loopt nog altijd niet zoals het zou moeten lopen.

Met dit in onze gedachten beginnen we aan de tweede helft. Waregem start beter dan de bezoekers en zo is de kloof meteen gedicht en lopen ze zelfs weer wat uit. Toch is dit niet genoeg want Zwevezele kan in de buurt blijven. Score na het derde quarter is dan ook 54-51. Nog steeds geen echt verschil en dus zal het vierde quarter het verschil maken.

De roodhemden steken nog een tandje bij in defense en dit begint ook te lonen want Zwevezele kan niet dichter komen. We hebben zelf ook wel problemen met te scoren en dus blijft het nog steeds spannend. Op minder dan een minuut van het einde scoort Waregem nog een 3-punter en staat zo 66-60 voor en dan zou je denken, wedstrijd gespeeld. Maar de bezoekers dachten er anders over en scoorden meteen een 3-punter tegen. Met nog minder dan 20 seconden te gaan lijdt Waregem nog een dom balverlies maar Zwevezele vergeet van te scoren en ook hun 3-punter valt niet binnen. Ze krijgen zelfs nog een technische fout aangesmeerd en zo kan Waregem de eindstand vast leggen op 68-63.

Speelden: denoulet benoit,maxime arslyder, destadsbader nicolas, verdure Jenko,  de smet dieter, tim haeck, jan vervenne,  otte lowagie,  sam deconinck,  tom delmulle,  arne vanstraeseele en herbert desmet

 

17-10-11

Wielsbeke - Waregem: wedstrijdverslag

15/10:  Wielsbeke one – Waregem two

Na een mooie overwinning op Zottegem met de juniores, trokken we met de two ploeg zaterdagavond naar Wielsbeke. Een ploeg die in eigen huis zeker niet te onderschatten is, zoals we aan den lijve ondervonden.

De match begon zeer gelijkopgaand. Waregem kwam wel regelmatig tot scoren maar liet ook telkens de tegenstander toe de weg naar de korf te vinden. Halverwege de wedstrijd genoot Waregem van 5 punten voorsprong (32-37) maar slaagde er maar niet in om deze kloof verder uit te diepen, dit ook mede door de vele slordige balverliezen (13 turnovers in de eerste helft). Enthousiasme was ook in zekere zin ver te zoeken bij de roodhemden, die echter nooit de controle over de match heeft verloren. 

Toch konden we afsluiten met een mooie eindzege van 55-67. Bedankt aan invallende coach Chris en alle aanwezige supporters.

Speelden: Denoulet Benoit, Arslijder Maxime, Destadsbader Nicolas, De Smet Dieter, Dhont Pieter, Vervenne Jan, Debo Giebe, Deconinck Sam, Delmulle Tom, Vanstraesele Arne, Desmet Herbert

16-10-11

Wielsbeke A - Two BS Waregem

14-10-11

pers vandaag...

IMG.jpg

12-10-11

BS Waregem - BBC Desselgem 66-53

Two BS Waregem –  BBC Desselgem: 66 - 53

 

Waregem opende de wedstrijd met drie driepunters op een rij. Maar door vele balverliezen, slechte passen, geen samenspel, … was het een hele match hard knokken voor elke bal. Déja vu van vorige week in Eernegem!!!

 

Speelden: Benoit Denoulet – Jan Vervenne – Arne Vanstraeseele – Nicolas Destadsbader – Herbert Desmet – Maxime Arslyder - Tim Haeck – Tim en Pieter

IMG.jpg

IMG_0001.jpg

Two BS Waregem –  BBC Desselgem: 66 - 54

 

Waregem opende de wedstrijd met drie driepunters op een rij. Maar door vele balverliezen, slechte passen, geen samenspel, … was het een hele match hard knokken voor elke bal. Déja vu van vorige week in Eernegem!!!

 

Speelden: Benoit Denoulet – Jan Vervenne – Arne Vanstraeseele – Nicolas Destadsbader – Herbert Desmet – Maxime Arslyder - Tim Haeck – Tim en Pieter

02-10-11

Eernegem - Waregem: wedstrijdverslag

01/10/11    BBC Eernegem A - Bs Waregem B      82-54


Na onze match 's ochtends in Gent , trokken onze jongens 's avonds naar de schuur van Eernegem. Het was een heugelijk moment toen we ontdekten dat we met 12 aan de opworp konden verschijnen , weliswaar nog altijd met blessures van Benoit en Dieter , maar aangevuld met een viertal kadetten. Alhoewel de tegenstander dit seizoen nog geen overwinning kon noteren , was het een te duchten opponent , omdat ze voor de eerste keer dit seizoen compleet stonden.
Van in het begin werden we meteen bij de keel gegrepen door Eernegem , dat heel gemakkelijk tot scoren kwam tegen onze lakse verdediging. Enkel Nicolas kon van onze kant voor wat score zorgen , wat toch wel broodnodig was. Eerste quarter: 21-16.
 
In het tweede quarter herpakte Waregem zich volledig door het tempo op te drijven en de verdediging iets aan te spannen. Het was vooral Jan , die met pittige drives de verdediging van Eernegem pijn deed. En het was Thomas die in het luchtruim heerste met een pak rebounds. Door het vele roteren van de coach kon iedereen ook korte periodes aan het maximum van zijn kunnen spelen. Zo gingen we rusten bij 36-40.
 
Maar dan die tweede helft..
Het leek wel magisch , wanneer Eernegem overschakelde naar een zone , Waregem compleet machteloos was. Hoe hard het ook probeerde , Waregem kreeg geen bal meer binnen. Dit zorgde voor frustraties in de Waregemse ploeg en meerdere spelers die met hun frustraties geen weg konden. De coach probeerde nog een paar keer tevergeefs in een time-out te vluchten en de ploeg wakker te schudden. Maar het mocht niet zijn.. Er was ook geen houden meer aan Vervaele die de Eernegemse schuur in vuur en vlam zette, en hoe hard de supporters van Waregem ook probeerden , Waregem vond geen antwoord. Resultaat , een 31-8(!!!) in het derde quarter.
 
 Het was dus quasi onmogelijk om in het vierde quarter een achterstand van 20 punten goed te maken. Zeker nu Eernegem 'on fire' was en Waregem 'icecold'. De coach had er nog de volle moed in bij de start van de laatste 10 minuten , maar al vlug was het duidelijk dat hier niets meer te rapen viel. Dat we nog maar 6 punten konden scoren in dat laatste quarter hielp natuurlijk niet veel. Eindstand 82-54
Een oververdiende zege voor Eernegem dat veel meer vechtlust toonde dan een mak Waregem.
 Punten :  Tim 0 - Maxime 0 - Nicolas 17 - Jenko 2 - Michiel 0 - Gauthier 0 - Jan 15 - Thomas 4 (12 rebounds) - Sam 2 - Otte 2 -Arne 4 - Herbert 8