06-11-11

Oostende - Waregem 69-48

06 november 2011 2de provinciale  BC RHK Oostende  -  Bent schoenen Waregem B: 69-48

Zondag stond er een belangrijke match op het spel : twee ploegen die aan de top staan in de competitie komen tegen mekaar uit.  We wisten zeker dat het geen gemakkelijke match zou worden.

Met dit in ons achterhoofd begonnen we de match en onze tegenstander bevestigde onmiddellijk onze vrees : na 5 minuten spelen was het 10-2 . We waren al direct op achtervolgen aangewezen. De volgende 5 minuten van het eerste quarter verliepen nog steeds moeilijk en konden we geen punten goed maken op de achterstand. Zo eindigde het 1e quarter met 19-7. Iedereen wist dat er iets zal moeten gebeuren : beter aanvallen tegen de zone én de defence aanscherpen. De voorstand ging Oostende niet zomaar afgeven.

Het 2e quarter ging van start, het verliep al beter dan de 1e maar toch nog zeker niet zoals het zou moeten zijn (17-13).

Dus we gingen de rust in met een achterstand van 16 punten (36-20) en een slecht gevoel.

Na de rust speelden we beter : doordat we fysiek sterker (conditioneel gezien) waren dan onze tegenstander en doordat we wat slimmer begonnen de spelen.  Zo konden we al wat meer scoren tegen de zone. Maar meer dan enkele punten goed maken op de achterstand zat er nog niet in (16-16).

Het 4e quarter begonnen we met een stand van 52-36. Winnen was al bijna onmogelijk, maar toch  probeerden we uit deze match  te leren: vooral de zone slimmer proberen uit te spelen.  Maar door dit te probeerden waren er dan wat meer balverliezen.  Daarnaast vielen er enkele 3-punters bij de tegenpartij en ook deze quarter hebben we verloren (17-12).

Eindstand was 69-48. Het voornaamste is dat we geleerd hebben uit deze match. We zijn nog een jonge ploeg en we hebben veel in ons mars. Jammer genoeg spelen we nog niet voldoende tactisch en slim.   Maar we groeien en we leren bij … Op naar de volgende wedstrijd.

Speelden voor Waregem b:  Denoulet Benoit, Arslijder Maxime, Destadsbader Nicolas, Verdure Jenko, De Smet Dieter, Vervenne Jan, Deconinck Thomas, Deconinck Sam,  Vanstraesele Arne, Desmet Herbert, Desmet Berend. (Tom Delmulle: geblesseerd

De commentaren zijn gesloten.