14-11-11

Waregem - Oostende Bredene: wedstrijdverslag


BS Waregem B - KBBC OstendBredene A    82-54


Na de pandoering vorige week op het veld van leider RHK Oostende, stond deze week die andere klepper uit Oostende op het programma. Oostende-Bredene wist al te winnen tegen RHK en dus waren ze geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. Dat wist de coach natuurlijk ook en zo legde hij voor de wedstrijd nog wat extra druk op onze schouders door de wedstrijd als een '"must-win game" te bestempelen. Met dat in ons achterhoofd , maar zonder de onfortuinlijke Tom en Arne, konden we aan de wedstrijd beginnen.
Waregem startte frisser dan ooit tevoren dit seizoen, en kon al meteen een behoorlijke voorsprong bijeen sprokkelen. Het hoge tempo werd al meteen gevoeld bij de tegenstander wat voor een 23-8 stand zorgde na de eerste 10 minuten. 23 punten in een quarter , lang geleden dat dat nog eens gebeurde. Maar 23 punten tegen krijgen in een quarter is waarschijnlijk ook een verschijnsel dat voor de eerste keer gebeurde dit seizoen. Onder impuls van die ene nr. 14 kwam Bredene terug volledig in de wedstrijd. Gelukkig konden we de eerste helft afsluiten met enkele rake driepunters waardoor we gingen rusten bij een 38-31 stand.De derde quarter was echter een replica van de eerste met een agressief Waregem dat de Oostendse zone aan flarden schoot met driepunters. (12 driepunters over de hele wedstrijd.) Deze keer kon Waregem zowaar 26 punten maken in een quarter. En wij die dachten dat we ins niet meer konden overtreffen. De vierde quarter was dan ook maar een formaliteit met rustig en controlerend basketbal , wat dan ook een 18-15 quarterstand opleverde. Eindstand 82-54
Waregem dat voor het eerst dit seizoen eens toonde wat het in zijn mars heeft , en hopelijk deze lijn nog een aantal matchen kan doortrekken.

Benoit 22 ( 6 x 3 ) - Maxime 3 - Nicolas 13 - Jenko 3 - Dieter 5 - Tim Haeck 3 - Jan 3 - Thomas 2 ( 3 st. ) - Sam 14 ( 7 reb.) - Herbert 14 ( 8 reb.)

De commentaren zijn gesloten.