26-11-11

Waregem - Bissegem

27/11/2011           Bs Waregem B - Olbak Bissegem B       88-54
 
 
Het is opmerkelijk wat een thuisvoordeel met je kan doen in het basketbal. 2 weken geleden co-leider Oostende-Bredene een dertiger aangesmeerd, maar dan de week erna na verlenging een nipte zege uit de brand slepen tegen Wibac. We konden dus alleen maar hopen dat we onze stevige thuisreputatie konden verder zetten tegen een te duchten tegenstander, namelijk Olbak Bissegem. Olbak had een mooie serie neergezet door 4x op rij te winnen en te tonen dat ze eigenlijk niet op hun plaats stonden daar onderaan.
Waregem stond zonder de geblesseerden Nicolas en Arne en werd dus aangevuld door kadetten Berend, Michiel en Tim Haeck.
Er werd heel gretig gestart door Waregem, dat liet blijken dat het er zin in had. Olbak daarentegen stond offensief machteloos en had moeite met het opgelegde tempo. De stand was dus duidelijk na 10 minuten ; 24-7.
In de 2e quarter ging Waregem op zijn elan door en kwam het erg vlot tot scoren dankzij vele driepunters. De poging van Olbak om in zone te vluchten was dus ook nutteloos. Ruststand : 47-19.
Voor Waregem was de wedstrijd gespeeld en speelde het dus controlebasket. Olbak kwam makkelijker tot scoren en de afwerking bij waregem vlotte minder doordat de Olbakse zone wat begon aan te slaan.; 63-35.
De vierde quarter werd opnieuw gecontroleerd door Waregem en er was nog weinig spectaculair te zien. De kadetten kregen ook de verdiende speelminuten en iedereen gelukkig.
Eindstand : 88-54
 
Punten : Benoit 29 (7x3) - Maxime 2 - Michiel 5 - Jenko 4 - Dieter 11 - Tim Haeck 3 - Jan 10 -Thomas 4 - Sam 8 - Tom 2 - Berend 1 - Herbert 9

De commentaren zijn gesloten.