10-12-11

Waregem - Oostkamp

10/12/12 Bs Waregem B - KBBC Oostkamp B : 61-56

 Na de nipte overwinning op Langemark vorige week stond deze week de jonge tegenstander uit Oostkamp op het programma. Net als wij zou deze ploeg uit allemaal junioren en kadetten bestaan, wat de match alleen maar aantrekkelijker maakte. Misschien kregen we vandaag eens geen zone voorgeschoteld, wie weet .. Nicolas is juist geopereerd en staat dus op inactief, net als Arne die nog altijd uit is met een knieblessure. Daarom hadden we op de hulp van Tim 'kapitein' Haeck gerekend om ons te komen versterken op de guard-spot.

 Al van bij het begin werd duidelijk dat Oostkamp zone zou spelen na score, dus we zouden de kanonnen weer moeten scherpzetten. De wedstrijd startte gelijkopgaand met scores aan beide zijde, maar Oostkamp wist ons al vlug veel fouten aan te smeren. Waregem kon dan toch een eerste kloofje slaan waardoor Oostkamp in een time-out vluchtte. De time-out leek niet echt veel geholpen te hebben, want Waregem kon de score doen oplopen tot 24-13, meteen ook het einde van de eerste quarter.

De tweede quarter kwam Oostkamp al iets beter in zijn spel en Waregem kon 3 minuten niet tot score komen, waardoor Oostkamp op een bepaald moment naderde tot op 5 punten. Maar naar het einde van de tweede quarter kon Waregem, mede dankzij een mooie dunk met een iets mindere landing van Herbert, de voorsprong uitbouwen tot een 40-27 ruststand.

 De tweede helft was een heel ander verhaal met een veel agressiever Oostkamp, en een onhoudbare nummer 13, die met gretige drives Oostkamp dichterbij bracht. Waregem wist op de een of de andere manier geen bal meer binnen te leggen, waardoor de voorsprong natuurlijk nogal vlug slonk. 50-42 aan het einde van de derde quarter.

 Vierde quarter bracht niet veel beterschap voor Waregem, maar Jan kon voor wat score zorgen in de vierde quarter, waardoor Waregem niet kopje onder ging. Al kwam Oostkamp op het einde toch wel heel erg dicht via enkele driepunters van hun grote jongen, toch wist Waregem de wedstrijd winnend af te sluiten. Een driepunter van Dieter kon de eindstand vastleggen, 61-56.

Waregem: Benoit 11 - Maxime 0 - Jenko 0 - Dieter 10 - Tim 3 - Jan 10 - Thomas 7 - Sam 7 - Tom 2 - Herbert 11 ( 9 rebounds)

De commentaren zijn gesloten.