12-02-12

Zwevezele - Waregem: wedstrijdverslag

BBC De Westhoek Zwevezele B - Bs Waregem B :  74 - 90 Q: 22-24       37-47        50-69          74-90

Met een volledige ploeg en kadet Haeck trokken we naar co-leider Zwevezele. Met RHK-Bredene en Zwevezele-Waregem was dit een cruciale speeldag voor de 4 leiders die gereduceerd zullen worden tot 2.
Waregem had erg naar deze wedstrijd toegeleefd en stond dan ook geconcentreerd aan de opworp. Zwevezele had ook het een en ander goed te maken na enkele nederlagen de voorbije weken.
Een geladen match zou het zeker worden, mede door emotionele banden uit het verleden bij sommige spelers.
De wedstrijd startte gelijkopgaand met scores aan beide zijde. Waregem werkte af aan een hoog percentage, zelfs van achter de driepuntlijn. Zwevezele probeerde Waregem dan maar via agressief spel af te stoppen en dat lukte aardig: 22-24 na de eerste quarter. De coach bleef er de pees op leggen en ook in de tweede quarter bleven de shots door het netje gaan. Zwevezele kreeg het steeds moeilijker om tot een shotpoging te komen door de strakke verdediging van de jeugdige tegenstander. Tim Haeck speelde schitterend op de guard en Waregem kon met een 37-47 stand gaan rusten.
In de derde quarter deed Waregem op zijn elan verder en bij Zwevezele gingen de kopjes steeds meer naar beneden hangen. Vooral Sam en Nicolas wisten van geen ophouden van buiten uit en Herbert was sterk onder de borden. 50-69 na 3 quarters. De vierde quarter leek overbodig, al kon Zwevezele nog een kleine eindsprint inzetten en tot op 13 punten terugkeren. Maar Waregem ging de eerlijk verdiende overwinning niet meer uit handen geven en eindigde de wedstrijd met een 74-90 stand. Sterke collectieve prestatie van de Bent-boys die zo Zwevezele achter zich laten in de stand.
Punten :  Benoit 4 - Tim H 8 - Nicolas 27 (3x3)- Jenko 0 - Dieter 4 - Jan 4 - Sam 17 (3x3) - Tom 5 (8 rebounds) - Arne 2 - Herbert 19

De commentaren zijn gesloten.