28-02-12

Waregem - RHK Oostende: wedstrijdverslag

25/02/12      Bs Waregem B - RHK Oostende A     :    57-59                          Q1: 18-21, Q2: 34-33, Q3: 49-43 , Q4: 57-59Na 20 speeldagen basketbal in 2e provinciale staan 2 ploegen aan de leiding, namelijk Waregem en RHK. Juist deze twee ploegen speelden zaterdag de topper in de treffer met als inzet een leidersplaats in het klassement. We hoeven er dus geen tekeningetje bij te maken dat beide ploegen gefocust waren om de 3 punten binnen te halen. RHK miste topschutter Debaere, maar Waregem kon rekenen op een volledige ploeg. De duidelijke nederlaag uit de heenronde en een volle zaal waren elementen die voor vuurwerk zouden moeten zorgen.40 minuten zone op ons dak krijgen was geen verrassing, want hier waren we goed op voorbereid.
De wedstrijd startte aan een moordend tempo en de 2 ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. RHK zag al vlug hun zone press op een hoopje worden gespeeld, maar scoorde aan een hoog percentage. Waregem beging daarentegen enkele domme balverliezen, wat zo de stand na het eerste quarter op 18-21 bracht. Aan het begin van de tweede quarter kon RHK een klein kloofje nemen en moest Waregem maatregelen nemen. Hierna plaatste het een 12-4 tussenspurt om de eerste helft af te sluiten met 1 punt voorsprong. 34-33.
In de tweede helft kwam Waregem net dat tikkeltje agressiever uit de kleedkamer en wist het beetje bij beetje de voorsprong te vergroten. RHK kreeg het moeilijk en stond zo 6 punten achter na 3 quarters. 
Maar in de vierde quarter had Waregem te veel problemen om aan een score te geraken en 2 driepunters van RHK gaven hen zo de 49-51 voorsprong. Het werd een thriller tot in de laatste seconden mat driepunters aan beide zijden, maar het was uiteindelijk RHK die aan het langste eind trok en zo de overwinning op zak had. Op naar Bredene voor revanche van deze nederlaag.Punten Waregem : Benoit 9 - Nicolas 15 - Jenko 8 - Dieter 2 - Jan 0-Tim 4 - Sam 5 - Tom 6 - Herbert 8 (10 rebounds)De commentaren zijn gesloten.