24-03-12

Olbak Bissegem - BS Waregem TWO: wedstrijdverslag

Olbak Bissegem B - Bs Waregem B : 65-67
Q1: 15-19, Q2: 34-35, Q3: 48-40, Q4: 65-67Met nog 3 matchen te spelen zit de competitie er bijna op. Nog 1 overwinning heeft Waregem nodig om zich promovendus naar eerste provinciale te noemen. Daarentegen had Olbak de overwinning ook nodig aangezien het nog strijdt tegen degradatie. Het ging echter geen gemakkelijke klus worden, want Waregem trad aan met een erg verzwakte ploeg. Nicolas keek toe aan de zijlijn vanwege een voetblessure. Tom en Jenko werden opgeroepen door de One om mee te reizen naar Fleurus. Dit betekent dus dat we met 6 juniors aan de wedstrijd starten, aangevuld door kadetten Michiel, Otte, Pieter en Henri.
Van bij het begin werd het al duidelijk dat Olbak zijn vel duur zou verkopen,
het hield gelijke tred aan met Waregem en plaatste ons zelf eventjes op achtervolgen. De Bent-boys hadden ook te kampen met foutenlast bij de grote jongens. Zo waren ondermeer Herbert , Dieter en Jan genoodzaakt de wedstrijd van op de bank te volgen. De eerste quarter eindigde op 15-19.
De kadetten deden nuttige dingen in de gekregen speelminuten, vooral Michiel was de geschikte man om ons uit de nood te helpen op de guard-spot. In de tweede quarter begon Olbak wel beter en beter in hun spel te komen en kon zo de kleine kloof weer dichten. 34-35 ruststand.
In de tweede helft probeerde Waregem het met een zone, die in het begin leek aan te slaan. Jammer genoeg kregen ze zelf niets voor elkaar op offensief vlak. Zo zag het Olbak steeds verder en verder uitlopen, en stond het 48-40 na 30 minuten.
Maar de vierde quarter is waar het telt, dat leek ook Waregem begrepen te hebben. Een agressieve man-to-man zorgde voor frustraties bij de tegenstander. Er werd vooral gescoord bij monde van Benoit en Sam, die goed weden uitgespeeld.
In de laatste dolle minuten wist Waregem dan toch de overwinning naar zijn hand te zetten, en zo verdiend te promoveren naar eerste provinciale.Waregem : Benoit 21 ( 7 reb.) - Michiel 11 - Henri 0 - Pieter 0 - Dieter 1 - Otte 6 - Jan 7 (6 reb.) - Sam 13 - Arne 4 - Herbert 4

De commentaren zijn gesloten.