31-03-12

BS Waregem - Rapid Langemark

24-03-12

Olbak Bissegem - BS Waregem TWO: wedstrijdverslag

Olbak Bissegem B - Bs Waregem B : 65-67
Q1: 15-19, Q2: 34-35, Q3: 48-40, Q4: 65-67Met nog 3 matchen te spelen zit de competitie er bijna op. Nog 1 overwinning heeft Waregem nodig om zich promovendus naar eerste provinciale te noemen. Daarentegen had Olbak de overwinning ook nodig aangezien het nog strijdt tegen degradatie. Het ging echter geen gemakkelijke klus worden, want Waregem trad aan met een erg verzwakte ploeg. Nicolas keek toe aan de zijlijn vanwege een voetblessure. Tom en Jenko werden opgeroepen door de One om mee te reizen naar Fleurus. Dit betekent dus dat we met 6 juniors aan de wedstrijd starten, aangevuld door kadetten Michiel, Otte, Pieter en Henri.
Van bij het begin werd het al duidelijk dat Olbak zijn vel duur zou verkopen,
het hield gelijke tred aan met Waregem en plaatste ons zelf eventjes op achtervolgen. De Bent-boys hadden ook te kampen met foutenlast bij de grote jongens. Zo waren ondermeer Herbert , Dieter en Jan genoodzaakt de wedstrijd van op de bank te volgen. De eerste quarter eindigde op 15-19.
De kadetten deden nuttige dingen in de gekregen speelminuten, vooral Michiel was de geschikte man om ons uit de nood te helpen op de guard-spot. In de tweede quarter begon Olbak wel beter en beter in hun spel te komen en kon zo de kleine kloof weer dichten. 34-35 ruststand.
In de tweede helft probeerde Waregem het met een zone, die in het begin leek aan te slaan. Jammer genoeg kregen ze zelf niets voor elkaar op offensief vlak. Zo zag het Olbak steeds verder en verder uitlopen, en stond het 48-40 na 30 minuten.
Maar de vierde quarter is waar het telt, dat leek ook Waregem begrepen te hebben. Een agressieve man-to-man zorgde voor frustraties bij de tegenstander. Er werd vooral gescoord bij monde van Benoit en Sam, die goed weden uitgespeeld.
In de laatste dolle minuten wist Waregem dan toch de overwinning naar zijn hand te zetten, en zo verdiend te promoveren naar eerste provinciale.Waregem : Benoit 21 ( 7 reb.) - Michiel 11 - Henri 0 - Pieter 0 - Dieter 1 - Otte 6 - Jan 7 (6 reb.) - Sam 13 - Arne 4 - Herbert 4

18-03-12

Waregem - Wibac: wedstrijdverslag

17/03/12 BS Waregem B - BBC Wibac A : 88-54

 

 

2 op 4. Dat moest Bent Schoenen Waregem nog behalen in de 4 resterende competitiematchen dit seizoen. Pas dan was het zeker van promotie naar 1e provinciale. De eerste ploeg die ons pad doorkruist is Wibac A , een ploeg die met hoogtes en laagtes speelt dit seizoen. In de heenronde moest er zelf in extremis een verlenging gespeeld worden, die gelukkig maar goed werd afgesloten. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken dus, de groenhemden uit Winkel. Zoals gewoonlijk werd er beroep gedaan op kadet Haeck, om onze guard-positie te verstevigen.

 

Waregem nam een uitermate zwakke start en werd onder de voet gelopen door Wibac , zo stond er 2-10 op het bord na 3 minuten. Dankzij een fikse uitbrander van de coach , legde Waregem een moordend tempo op na de time-out. Het kon het eerste quarter nog winnend afsluiten, 18-14. Ook in het tweede quarter werd er niet op de lauweren gerust. De ervaren rotten van Wibac slenterden krakend en puffend het veld over. Ruststand 45-26.

 

Normaliter zou Waregem nu in de tweede helft de wedstrijd rustig uitspelen en controleren. Maar deze keer was dit niet het geval. Een sterke Dieter en een onhoudbare Herbert( samen goed voor 39 punten en 19 rebounds) zorgden samen voor een dertiger na 30 minuten. 70-35

 

. Het vierde quarter werd echter wel gezapig gespeeld, want de overwinning was al zeker binnen. De wedstrijd eindigde op 88-54.

 

1 op 3 , we weten wat ons nog te doen staat.

 

 

 

Punten Waregem : Benoit 6 - Tim H 9 - Nicolas 11 - Jenko 5 - Dieter 17 ( 7 reb. ) - Jan 2 - Sam 16 - Tom 0 - Arne 0 - Herbert 22 ( 12 reb.)

Waregem - Wibac: foto's

04-03-12

Oostende Bredene - BS Waregem TWO: wedstrijdverslag

03/03/12 KB Oostende-Bredene A - BS Waregem B : 56-69

Q1: 7-16, Q2: 26-32, Q3: 44-53, Q4: 56-69 .


Na de erg pijnlijke nederlaag tegen RHK vorige week was Waregem vandaag uit op revanche. Deze keer was het echter tegen die andere kustploeg, die samen met ons de tweede plaats deelt. In het hol van de leeuw heeft nog geen enkele ploeg kunnen winnen dit seizoen in de competitie. Wat niet vermeld wordt, is dat wij hier in de beker wel met de overwinning gingen lopen. De coach had al goed ingeprent dat het deze keer van moeten was, en de nodige hulp was ook meegetrokken naar het zeetje, in persoon van Otte, Tim Haeck en Michiel.
De wedstrijd kwam traag op gang, en het was pas toen kadet Tim na 5 minuten met 2 driepunters de wedstrijd openbrak dat Waregem zijn eerste voorsprong bijeen sprokkelde (3-11). Een stevige man-to-man verdediging zette Bredene in het eerste quarter schaakmat en Waregem kon punten sprokkelen op de vrijworplijn. 7-16 na het eerste quarter. In het tweede quarter ging het spelbeeld dezelfde kant uit dankzij het aanvallend geweld van Nicolas en Tim en de uitstekende verdediging van Jan en Tom. Het was pas aan het einde van de tweede quarter toen de Waregemse machine even stokte, dat Bredene profiteerde en zo terug kon komen tot op 6 punten. Waregem had ook te maken met foutenlast, namelijk Herbert en Jenko met 3 fouten en tal van andere spelers met 2 fouten achter hun naam.
Waregem voelde dat het wel eens zou kunnen verrassen, dus startte het uiterst gefocust aan het derde quarter. Onder impuls van een beresterke Dieter ging Waregem van 26-32 naar 29-46. En moest Bredene heel nodig in een time-out vluchten. Waregem dacht misschien al iets te vlug dat het binnen was en via slordig spel kreeg het nog een tik van 8-0 om de oren. 44-53.
In het vierde quarter werd het nog opletten voor een bij momenten nonchalant spelend Waregem. Een paar onbegrijpelijke scheidsrechterlijke beslissingen konden misschien nog roet in het eten gooien. Maar slim en collectief spel zorgde er voor dat de zege niet meer in gevaar kwam. Oververdiende zege aan de zee levert zo een tweede plaats op in het klassement en 'virtuele' promotie.

Punten Waregem : Benoit 6 - Michiel 3 - Nicolas 19 - Jenko 4 - Dieter 14 - Tim 11 - Jan 4 - Otte 0 - Sam 2 - Tom 6 - Arne 0 - Herbert 0