17-04-12

KBBC Oostkamp - BS Waregem TWO: wedstrijdverslag

14/04/12 KBBC Oostkamp B - Bs Waregem B : 46-62Allerlaatste match van de competitie, en dit op het veld van Oostkamp, dat voorlaatste staat in de rangschikking. Waregem was al zeker dat het overgaat naar 1e provinciale, en Oostkamp wist helaas al dat het zakte naar 3e provinciale. Weinig op het spel, zou je zo zeggen. Maar niets is minder waar. Waregem moest namelijk winnen, wou het als eerste eindigen in de klassering, en zo kampioen worden. Dit zou dan de tweede opeenvolgende titel zijn en dus een zeer mooie prestatie. Iedereen was uiteraard erg gefocust voor de wedstrijd, alsook een gemotiveerde coach. Opdracht was om furieus te starten, niet zoals de vorige wedstrijd tegen Langemark. Kadetten Michiel, Otte en Gauthier kwamen de troepen versterken tegen de jeugdige tegenstrever.
En een furieuze start werd het, met al vlug een 2-13 stand, na 4 minuten speeltijd. Al vlug moest Oostkamp in een time-out vluchten om de spelers wakker te schudden. Na de onderbreking kon Oostkamp al ietsje beter tegensputteren, waardoor het eerste quarter met een 10-20 stand werd afgesloten.
In het begin van de tweede quarter werd de verdediging weer wat beter aangescherpt, waardoor Oostkamp ruim 3 minuten geen bal door de ring kreeg , maar Waregem was niet bij de pinken en liet Oostkamp zowaar op 4 punten komen vlak voor de rust. 27-31.
Nog 20 minuten was Waregem B verwijderd bij een historische titel in 2e provinciale, dus waren ze vastbesloten dit niet meer uit handen te geven. Al werd er in de derde quarter erg nerveus gestart. Er stond immers
veel op het spel. Maar het was aan het einde van de derde quarter dat Waregem bevrijd werd, mede door hard werk van Dieter en Jan. Sam vond opeens het gaatje en Herbert was secuur in de bucket. Het derde quarter werd afgesloten met een 36-49 stand. In het vierde quarter werd er niet veel meer uit handen gegeven door Waregem. Ondanks het rampzalige shotpercentage ( 1 op 23 driepunters, 11 op 26 vrijworpen) kon het op voorsprong blijven en de zege veilig stellen. Perfecte afsluiter voor een meer dan geslaagd seizoen als kampioen in 2e provinciale. Natuurlijk werden coach Fré, Carlos en zelfs Nicolas en Maxime niet gespaard en werden ze de douches in gezwierd. Nadien werd er nog goed gevierd in taverne ' het stadhuis', waar Carine iedereen verraste met een prachtige cake. Bedankt aan iedereen die ook maar een handje heeft meegeholpen aan dit schitterend seizoen.

Punten Waregem : Benoit 2 - Michiel 0 - Jenko 3 - Dieter 9 - Gauthier 0 - Jan 6 - Otte 2 - Sam 11 - Tom 6 (7 reb.) - Arne 7 - Herbert 16 ( 7 reb.)=

Commentaren

Proficiat met jullie promotie, schitterend.
Eddy Lippens

Gepost door: Natalie | 17-04-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.