16-09-12

Wedstrijdverslag

15/09 Bs Waregem B - BBC Koksijde A 71-6021-11 / 42-27 / 56-37 / 71-60
 
Verliezen op het veld van Brugge kwam hard aan, zeker na zo'n close game. We waren dus genoodzaakt geen tweede keer op rij te verliezen en onze thuisreputatie in de treffer hoog te houden. Tegenstander voor deze week waren de jongens van Koksijde, die op de eerste speeldag puntenverlies leden tegen titelkandidaat Olbak Bissegem. Koksijde degradeerde vorig jaar na 1 jaar in tweede landelijke, veel jongens met wat ervaring kan je dus stellen. Daarenboven is een erg grote ploeg met onder andere een dubbele meter , het was dus zaak om die jongens uit de buurt van de ring te houden.
Waregem nam een blitzstart en via scores van Verdure en Desmet werd al van bij het begin een kloofje geslagen. Koksijde had echt problemen om de bal over te brengen door de hevige druk die gezet werd.
Na vijf minuten in het eerste kwart stond het reeds 16-4. Dit scoreverloop werd doorgetrokken, wat voor een 21-11 stand zorgde na 10 minuten. Bij Koksijde kon het alleen maar beter op dat moment, maar dit was echter nog niet te zien in de tweede quarter. Via Deconinck en Loontiens werd het zelfs nog 30-11. Maar dan leek de motor van Koksijde eindelijk aan te slaan en met een 42-27 aan de rust, was de schade toch nog ietwat beperkt. Voor Waregem was het in de tweede helft vooral zaak het hoofd niet te verliezen en de druk hoog te blijven leggen. Aanvankelijk leek dit wel ok , en aanvallend was er Loontiens die gemakkelijk tot score kwam. Toen Koksijde in zone vluchtte leek er aan beide kanten niet meer gescoord te kunnen worden. De 14-10 in het derde kwart toont dit mooi aan. In het vierde kwart kon Koksijde de schade nog wat beperken, maar het was dweilen met de kraan open want de wedstrijd was gespeeld. Voor Waregem is het wel belangrijk gefocust te blijven tot het einde van de wedstrijd.
De wedstrijd eindigt op 71-60.
 
Waregem:
 
 
Denoulet B 6
Haeck 6
Lowagie 4
Vanstraeseele 0
D. De Smet 0
Verdure 8
Vervenne 0
Loontiens 21
Deconinck 7
Delmulle 4
Vandaele 3
H. Desmet 12 (10 reb.)
 
Koksijde:
 
Caron 3
Staelens N 2
Van Mol 0
Vanacker B 9
Staelens S 3
Vandecasteele 11
devrecker 19
Becue 12
 

De commentaren zijn gesloten.