25-09-12

Wedstrijdverslag

23/09/12        RHK Oostende - Bs Waregem B : 59-90                                                                                                                                                    Q1: 11-26, Q2: 21-51, Q3: 36-72, Q4: 59-90.

 

1 Seizoen. In 1 seizoen kan er veel gebeuren. Vraag dat maar aan de mannen van RHK, die hun eerste 2 wedstrijden verloren met een gezamenlijk verschil van 60 punten. Terwijl ze vorig seizoen quasi onverslaanbaar waren in 2e provinciale. Op zondagnamiddag werd er dus koers gezet richting Oostende. RHK klinkt bij ons hetzelfde als "zone" dus we wisten wat ons te doen stond. Er waren 11 spelers opgeroepen , waaronder ook Harm en Lars. Lars die trouwens voor de eerste keer het truitje van de tweede ploeg aan mocht trekken. Dieter, Nicolas en Bert zitten jammer genoeg nog steeds in de lappenmand.

Al van bij het begin was het Waregem die duidelijk maakte waarvoor ze waren gekomen en het vloog RHK meteen naar de keel. Lars en Herbert namen een goeie start, en Harm en Benoit voegden daar scores aan toe, waardoor RHK het na enkele minuten al zeer moeilijk kreeg met het tempo. Misschien had dit te maken met het feit dat ze niet in zone startten, maar wel in man-to-man. Zelf toen Waregem begon te roteren  sputterde de motor niet. Na 7 minuten prijkte een 7-23 op het scorebord. Het eerste quarter werd afgesloten bij 11-26 na een prachtige buzzer van Otte. In het tweede quarter veranderde het spelbeeld niet meteen. RHK had moeite om tot score te komen, en defensief kregen ze geen vat op een sublieme Lars die verdeelde en heerste. Sam kwam erg nuttig van de bank en dikte de score nog wat aan en Gil en Herbert deden de deur op slot in verdediging. Als er dan al eens werd gemist waren er nog Tom en Jan die voor elke bal vochten. Dan was er eventjes vrees voor nog maar eens een blessure toen Lars zijn voet omsloeg, maar vals alarm bleek later. Toch waren Jenko en Arne zeer capabel om die taak over te nemen.

De voorsprong ging van 13-33 naar 17-42 , om dan na 20 minuten te stoppen op 21-51 en een 30-punten kloof aan de rust. 

In de tweede helft moest RHK een bijna onoverbrugbare achterstand goedmaken , maar toch kwamen ze het best uit de kleedkamer. Maar dit was echter maar van korte duur , aangezien de stand dan naar 32-67 ging en op het einde van het derde quarter bedroeg het verschil 36 punten. Het vierde quarter was dus overbodig en Waregem bleef niet echt gefocust tot het einde, maar Sam kon zijn reputatie alle eer aan doen door de score in het vierde quarter voor zijn rekening te nemen. 

De eindstand was uiteindelijk 59-90. In 1 seizoen kan er veel gebeuren.

 

Benoit Denoulet  10 p. 

Otte Lowagie    2p.

Lars De Lepeleire 13p. 4 st. 5 ass. 

Arne Vanstraeseele 0p.

Jenko Verdure  1p.

Jan Vervenne  4 p.

Harm Loontiens  13p. 

Sam Deconinck  16 p.

Tom Delmulle  8p.

Gil Vandaele  6p. 2 bl.

Herbert Desmet  17 p. 5 bl. 

De commentaren zijn gesloten.