30-09-12

Wedstrijdverslag

29/09/12       BS Waregem B - BBV Oedelem A : 94-53                                                                                                   16-20    /    40-30    /     75-41      /   94-53 

 

Tweede thuismatch van het prille seizoen werd gespeeld tegen de bevers uit Oedelem. Olbak Bissegem ging vorige week de boot in tegen de Bruggelingen,wat van Oedelem een geduchte tegenstander maakt dus. 

Zelf beginnen we ook naar ons beste niveau te stijgen, na de ruime zege in Oostende en we hoopten die lijn door te trekken. We missen nog altijd een aantal spelers door blessures, namelijk Nicolas, Bert en Dieter.

Waregem kwam niet gretig uit de startblokken en het was Oedelem dat als eerste scoorde. Lars opende de Waregemse score met een driepunter, maar Oedelem diende ons in de beginfase steeds van repliek. Door ietsje harder op het gaspedaal te duwen werd er dan toch een eerste tussensprint gemaakt. 14-6.  Maar daarna viel het compleet stil en wist Oedelem de ring gemakkelijk hangen. Resultaat was de 16-20 stand na de eerste quarter en een serieuze opdoffer voor Waregem. In de beginminuten van de tweede quarter kon Oedelem zijn voorsprong nog verdedigen en zelf nog een beetje aandikken. Maar dan vond De Lepeleire het tijd om zich er mee te moeien, en door magistrale assists uit te delen bracht hij Waregem terug langszij. Wat volgde waren 5 bloedstollende minuten waarin onder andere Loontiens zijn score opkrikte. We gingen rusten bij 40-30.

De mooie 18-4 eindspurt in het tweede quarter moesten we proberen doortrekken en dat hadden we begrepen. Desmet kreeg de scores op een plateautje aangereikt en in een mum van tijd stond het 55-35. Oedelem begon mentaal en fysiek te kraken, maar De Lepeleire vond dit geen signaal om te temporiseren. Driepunters van Denoulet en Loontiens waren een duidelijk antwoord tegen de Oedelemse zone en kadet Haeck nam de rol als dirigent moeiteloos over. 75-41 na het derde quarter en wedstrijd gespeeld dus. Traditioneel wordt er in het laatste quarter uitgebold en dat was deze keer niet anders. Loontiens kon zich in dit laatste quarter als topschutter kronen en de "century" werd net niet gehaald. Eindstand : 94-53

Helaas kreeg deze wedstrijd ook een negatief aspect wanneer Sam zich in het tweede quarter ernstig blesseerde aan de enkel. Hopelijk herstelt Sam spoedig en kan hij zich vlug terug bij de groep voegen.

 

 

 

 

punten Waregem :

 

Denoulet 9 

De Lepeleire 10 p. 7 ass.

Lowagie  2

Haeck 8

Colpaert 2

Verdure 3

Vervenne 4

Loontiens 22

Deconick 1

Delmulle 9

Vandaele 7

Desmet  17

 

punten Oedelem : 

 

Laruelle 4 ;Sercu 1; Van Isseghem 15; schelstraete 3; plasman 8; dehouck 10 Van Ronsele 0; Tavernier 0; Demey 6; Devos 6 .

De commentaren zijn gesloten.