14-10-12

Wedstrijdverslag

13/10/12     BS Waregem B - BBC Zwevegem A :  75-62                                                                                                                                                                       Q1: 24-16, Q2: 33-35, Q3: 49-47, Q4: 75-62

 

Vandaag stond de geladen derby tegen de buren uit Zwevegem op het programma, en er waren heel wat elementen die voor een leuke match konden zorgen. Bij Zwevegem stond coach Chris Lannoo achter de lijnen. Ons natuurlijk alom bekend omdat hij naast Zwevegem ook de Landelijke kadetten van Waregem coacht. Daarenboven speelden een resem ex-spelers bij de tegenstander : Pynoo, Lapierre en ook Thomas Deconinck, tweelingbroer van onze Sam Deconinck. Die laatstgenoemde is nog altijd geblesseerd, samen met Nicolas, Dieter en Bert.

Het was van bij de start duidelijk dat het een moeilijke partij zou worden, aangezien coach Chris ons door en door kent. Daardoor konden we met weinig verrassingen naar voren komen en moest iedereen creatief zijn. Het werd knokken voor elke bal en het wedstrijdverloop toonde gelijke scores in de beginfase. Toch was het Waregem die de eerste prik uitdeelde in de eerste quarter via Desmet en Delmulle die inside scoorden. Aan het einde van het eerste quarter was er een verschil van 8 punten te zien. In het tweede quarter leek het aanvankelijk goed te gaan, maar dan bleef de score stokken op 28 punten en kreeg Waregem een 0-16(!) binnen. Het ging van 28-16 naar 28-32. De Lepeleire riep de troepen dan bijeen en reorganiseerde de boel een beetje. We gingen rusten bij een stand van 33-35.

Normaliter kunnen we in de tweede helft altijd het verschil maken door onze tegenstander er af te lopen, maar Zwevegem is een ploeg waar je helemaal niet klaar mee bent. Via enkele fast-breaks van De Lepeleire en Denoulet stond in een mum van tijd weer een voorsprong op het scorebord. Maar bij Zwevegem gaven ze meteen antwoord via hun grote jongens die goed aangespeeld werden. Zo werd er langs beide kanten gescoord en kon er na 3 quarters nog niet gezegd worden wie de match zou winnen. 33-35

De Lepeleire was de man die de offensieve taken op zich nam in de vierde quarter en het was Delmulle die zich bezig hield met de grote jongens bij de tegenstander. Toen dan ook Loontiens zijn ritme had gevonden begon Zwevegem te kraken. Maar het was pas toen Verdure een bevrijdende bom binnen smeet dat de ban gebroken was. Van 60-60 ging het naar 69-60 en de wedstrijd was gespeeld. Pittige wedstrijd tegen een goed strijdend Zwevegem, dat zeker niet onderaan de rangschikking zal blijven staan.

 

 

Waregem : 

 

Denoulet : 14

De Lepeleire 13 ( 4 steals , 4 assists)

Lowagie  2

Vanstraeseele 0

Haeck 0

Verdure 3

Vervenne 2

Loontiens 17

Colpaert 0

Delmulle 7 ( 6 rebounds)

Vandaele 3 

Desmet 14

De commentaren zijn gesloten.