21-10-12

Wedstrijdverslag

21/10/12  Basket Alumes Moorsele A - Bs Waregem B : 61-86                                                                                                                                                                                                              Q1:16-33, Q2: 28-49, Q3: 46-70, Q4: 61-86.

 

De geschiedenis leert ons dat wedstrijden die op een zondag voormiddag worden gespeeld niet meteen onze specialiteit zijn. Toch moest er worden afgezakt naar de sporthal van Moorsele, in een poging om de volle buit mee te graaien. Moorsele is een goeie tegenstander; dat blijkt ook uit hun uitslagen. Ze gingen de boot in tegen toppers als Kortrijk Sport, Blankenberge en Zwevegem, maar gingen wel winnen op het veld van Deerlijk. Doordat de eerste ploeg tezelfdertijd in Charleroi aan de bak moest, waren Harm en Lars ( in de volksmond omgedoopt tot "Hars") er niet bij. Pluspunt was wel dat Destadsbader en Deconick hun wederoptreden maakten in 1e provinciale.

Waregem nam een nooit geziene start, en de scores vlogen langs alle kanten om de oren van de verbouwereerde Moorsele-spelers. Verdure speelde de quarter van zijn leven en opende de score met 1 van zijn 4 driepunters (al dan niet met bord) in de eerste periode. Verdure en een sterke Vandaele stuwden zo hun ploeg naar een 5-22 na 5 minuten speeltijd. Zelfs toen coach Claessens begon te roteren sputterde de motor niet. Deconinck kwam sterk van de bank en zorgde voor een buzzer-beater op het einde van de eerste quarter. 16-33.

In quarter 2 kwam Moorsele ook niet in hun ritme door de hevige druk van de Waregemse jongelingen. Lowagie verrichte nuttig werk onder de borden en Deconinck en Destadsbader leidden de aanval. Moorsele kon echter wel weerwerk bieden via hun nummer 7, die 18 van de 28 punten scoorde in de eerste helft. We gingen rusten bij 28-49.

Een comfortabele voorsprong aan de rust zou je zeggen, maar tegen Moorsele weet je toch maar nooit. Er was dus nog volle focus nodig om de buit binnen te halen. 

Desmet werd bij Waregem iets meer aangespeeld en dat resulteerde in punten op het scorebord. In verdediging werd er jammer genoeg op de lauweren gerust en Moorsele etaleerde z'n schutterscapaciteiten. Toch kon Waregem tegenprikken met Verdure die niet te stuiten was en nog 3 driepunters binnen knalde. Kadet Colpaert speelde uitstekend en vermaakte de bank en het publiek met mooie assists. De wedstrijd werd vlotjes uitgespeeld en eindigde in 61-86.

Mooie overwinning in het hol van de leeuw en hopelijk kunnen we volgende week voor de zevende overwinning op rij zorgen tegen De Panne.

 

 

Waregem : 

 

Denoulet 3

Haeck 2

Destadsbader 10

Vanstraeseele

Colpaert 0 ( 6 assists)

Verdure 21 ( 7x3)

Vervenne 4

Lowagie 0 ( 6 rebounds)

Deconinck 20

H. Declercq  1

Vandaele 11

Desmet 14

18-10-12

Pers vandaag... Sam Deconinck

sam two 001.jpgIMG_5188.jpg

14-10-12

Wedstrijdverslag

13/10/12     BS Waregem B - BBC Zwevegem A :  75-62                                                                                                                                                                       Q1: 24-16, Q2: 33-35, Q3: 49-47, Q4: 75-62

 

Vandaag stond de geladen derby tegen de buren uit Zwevegem op het programma, en er waren heel wat elementen die voor een leuke match konden zorgen. Bij Zwevegem stond coach Chris Lannoo achter de lijnen. Ons natuurlijk alom bekend omdat hij naast Zwevegem ook de Landelijke kadetten van Waregem coacht. Daarenboven speelden een resem ex-spelers bij de tegenstander : Pynoo, Lapierre en ook Thomas Deconinck, tweelingbroer van onze Sam Deconinck. Die laatstgenoemde is nog altijd geblesseerd, samen met Nicolas, Dieter en Bert.

Het was van bij de start duidelijk dat het een moeilijke partij zou worden, aangezien coach Chris ons door en door kent. Daardoor konden we met weinig verrassingen naar voren komen en moest iedereen creatief zijn. Het werd knokken voor elke bal en het wedstrijdverloop toonde gelijke scores in de beginfase. Toch was het Waregem die de eerste prik uitdeelde in de eerste quarter via Desmet en Delmulle die inside scoorden. Aan het einde van het eerste quarter was er een verschil van 8 punten te zien. In het tweede quarter leek het aanvankelijk goed te gaan, maar dan bleef de score stokken op 28 punten en kreeg Waregem een 0-16(!) binnen. Het ging van 28-16 naar 28-32. De Lepeleire riep de troepen dan bijeen en reorganiseerde de boel een beetje. We gingen rusten bij een stand van 33-35.

Normaliter kunnen we in de tweede helft altijd het verschil maken door onze tegenstander er af te lopen, maar Zwevegem is een ploeg waar je helemaal niet klaar mee bent. Via enkele fast-breaks van De Lepeleire en Denoulet stond in een mum van tijd weer een voorsprong op het scorebord. Maar bij Zwevegem gaven ze meteen antwoord via hun grote jongens die goed aangespeeld werden. Zo werd er langs beide kanten gescoord en kon er na 3 quarters nog niet gezegd worden wie de match zou winnen. 33-35

De Lepeleire was de man die de offensieve taken op zich nam in de vierde quarter en het was Delmulle die zich bezig hield met de grote jongens bij de tegenstander. Toen dan ook Loontiens zijn ritme had gevonden begon Zwevegem te kraken. Maar het was pas toen Verdure een bevrijdende bom binnen smeet dat de ban gebroken was. Van 60-60 ging het naar 69-60 en de wedstrijd was gespeeld. Pittige wedstrijd tegen een goed strijdend Zwevegem, dat zeker niet onderaan de rangschikking zal blijven staan.

 

 

Waregem : 

 

Denoulet : 14

De Lepeleire 13 ( 4 steals , 4 assists)

Lowagie  2

Vanstraeseele 0

Haeck 0

Verdure 3

Vervenne 2

Loontiens 17

Colpaert 0

Delmulle 7 ( 6 rebounds)

Vandaele 3 

Desmet 14

13-10-12

TWO - Betafence Zwevegem: foto's

TWO - Betafence Zwevegem

09-10-12

Wedstrijdverslag

07/10/12   KB Oostende-Bredene A - Bs Waregem B :  37-70                                                                                                                                                                                        4-21  /   13-40   /  24-53   /  37-70

 

Op zondag werd er afgezakt naar de sporthal van Bredene, voor de tweede en voor sommigen derde wedstrijd van het weekend. Lars blesseerde zich in de wedstrijd van de eerste ploeg zodat de waslijst aan geblesseerden nog wat werd aangedikt. Lars voegt zich namelijk bij Bert, Nicolas, Sam en Dieter. Op kadet Tim Haeck konden we overigens ook geen beroep doen want die was buiten strijd met buikgriep. Zo startten we aan de wedstrijd met 10 spelers. Tegenstander KBOB was een verraderlijke ploeg waar ploegen zich al lelijk aan mispakt hebben. Het was dus zaak het hoofd erbij te houden en met opperste concentratie te spelen. 

Waregem was bij de start niet meteen klaar en de strenge scheidsrechterlijke beslissingen speelden in hun nadeel. Gelukkig herstelden de roodhemden snel en volgde de ene score na de andere. Bredene werd van het kastje naar de muur gespeeld en moest meermaals vluchten in een time-out. Niets kon Waregem echter stoppen in de eerste 10 minuten. Toen het al meteen 4-21 stond leek de wedstrijd al gespeeld. 

In het tweede quarter ging Waregem gewoon op hun elan door, en KBOB kon maar bitter weinig weerwerk bieden. Onder leiding van Loontiens die makkelijk tot score kwam, raasden de bezoekers door de eerste helft. De stand bij de rust was 13-40, wat de wedstrijd al in een beslissende plooi legde. 

In de tweede helft vergat Waregem basketbal te spelen en het werd een draak van een wedstrijd. Langs beide kanten lukte niets nog en Waregem werkte te nonchalant af. 8 op 25 van op de vrijworplijn zegt genoeg. 

Het derde quarter werd nipt gewonnen en de supporters hadden erg weinig om enthousiast over te zijn. 

In de vierde quarter werden de verschillende offensieve en defensieve 'plays' nog even getest en de speelminuten netjes verdeeld. De wedstrijd kabbelde verder naar zijn verwachte eindstand en Waregem kon de 4de opeenvolgende overwinning opschrijven. Eindstand : 37-70

 

Punten Waregem :

 

Denoulet 10

Lowagie  0

Vanstraeseele 3

Verdure  5

Vervenne 2

Loontiens  31

B. Desmet  0

Delmulle  4

Vandaele  4

H. Desmet  11