11-11-12

Wedstrijdverslag

10/11/12  ACJ Basket Brugge A - BS Waregem B : 65-80                                                                                                                                                                                  Q1: 23-20, Q2: 31-46, Q3: 47-70, Q4: 65-80

 

Voor de negende wedstrijd van de competitie werd er een bezoek gebracht aan ACJ Brugge, spelend in Assebroek. De nieuwe, bombastische sporthal en het grote veld deden veel spelers grote ogen trekken. Opnieuw waren er enkele kadetten meegereisd: Colpaert, Haeck en Herbert's jongere broer; Berend Desmet. Aangezien de eerste ploeg in Boom moest spelen waren Harm, Lars en Tom niet mee. ACJ stond weliswaar onderaan de klassering, maar topploegen als Kortrijk Sport en Blankenberge hadden het hier al knap lastig. Kortrijk Sport ging er zelf met 30 punten de boot in. AcJ telt veel oude krijgers die wel weten hoe ze het spelletje moeten spelen, en wij als jonge garde kunnen daar alleen maar uit leren. 

Zo'n voorbeeld is de manier waarop ACJ aan de wedstrijd begon. Waregem kreeg de ene score na de andere om de oren en werd gewoon van het veld gelopen. Guard Bossuyt wist de ring goed hangen in het eerste quarter. Bij Waregem kon Destadsbader milderen, waardoor het nog niet gedaan was na de eerste 10 minuten. Wanneer Desmet inside iets meer werd aangespeeld verkleinde Waregem de kloof. Die andere inside speler, Vandaele, kon met 6 punten op een rij de eerste quarter afsluiten bij een stand van 23-20. Waregem overleefde de eerste vloedgolf van de thuisploeg en het tweede quarter werd gedomineerd door de bezoekers. Bij ACJ werden alle 8 punten in de tweede quarter gemaakt door Vantyghem, maar bij Waregem was de score ietsje verdeelder. Kadet Colpaert is al enkele weken in goeie vorm en zette ook vandaag een goeie prestatie neer. Vervenne was weer erg nuttig en bleek iedere keer de juiste man op de juiste plaats te zijn. Vandaele heerste in de bucket en plukte elke aanvallende rebound. Op die manier plaatste Waregem een 8-26 in de tweede quarter en gingen we rusten met een comfortabele voorsprong. 31-46. In het derde quarter ontbond Deconinck zijn duivels en met 13 punten, waaronder 3 driepunters uit alle hoeken zette hij ACJ op 20 punten. Bossuyt was weer de man die zijn team toch nog een beetje in de wedstrijd probeerde te houden. In het vierde quarter werden de teugels gevierd door Waregem, iets wat een traditie lijkt te worden. Met lelijk basket werd er af en toe eens met veel moeite gescoord, maar het vierde quarter werd verloren met 18-10. Waregem won vrij gemakkelijk en zet zijn zegereeks verder met 8 gewonnen wedstrijden op rij. Maar de volgende weken komen de echte kleppers er aan, en kan Waregem zien wat het echt waard is.

 

Punten Waregem

Denoulet 0

Haeck 0

Destadsbader 13

Vanstraeseele 3

De Smet 4

Verdure 0

Vervenne 8

Colpaert 6

Deconick 20 (4x3)

B. Desmet 0

Vandaele 15 (7 rebounds)

Desmet 11 (2 blocks)

 

 

Punten ACJ:

Dejonghe 4

Mollet 3

Bossuyt 20

Degroote 3

Allemeersch 7

Vantyghem 17

Lievens 5

Moerman 6

De commentaren zijn gesloten.