27-11-12

Wedstrijdverslag

24/11/12   Fantasia Blankenberge A - Bs Waregem B : 65-58                                                                                       9-14 / 34-28 / 48-41 / 65-58

 

In elke competitie heb je deze match wel eens: de topper. Nummer één uit de klassering tegen nummer twee. Vandaag zakten we nogmaals af naar het zeetje om daar Blankenberge partij te geven in " d'Hoagploate ". Blankenberge is, zeker thuis, heel erg moeilijk te verslaan. Het helpt natuurlijk niet als de topscorer van eerste provinciale bij de tegenstander speelt. Een beetje verzwakt door het missen van Harm,Lars en Tom maar aangevuld met Gauthier en Henri waren we klaar om deze match aan te vatten.

En of we klaar waren. Blankenberge werd overrompeld door het jonge Waregemse geweld en stond in een mum van tijd 0-10 achter. Een vlugge time-out van de thuisploeg zette orde op zaken. Waregem kwam echter in problemen toen Verdure in foutenlast kwam en Deconick geblesseerd uitviel. ( Hij kon echter wel terugkeren). Vanhassel hield Blankenberge in de wedstrijd en de 9-14 score na 10 minuten was het resultaat van erg straffe verdediging aan beide zijden. 

Blankenberge probeerde verschillende verdedigingen en het was de zone die het meeste effect had op de jonge Waregemse garde. Na enkele minuten in het tweede quarter kwam Blankenberge al langszij, maar Waregem beet van zich af. Op het einde van de tweede quarter was er echter geen ontkomen meer aan en kwam de kustploeg op voorsprong. Een bom op de buzzer legde de ruststand vast : 34-28.

De tweede helft was er een van wel willen maar niet kunnen. Waregem toonde veel inzet, maar Blankenberge was de bezoekers telkens een stap voor.

In het derde quarter schommelde de achterstand constant rond de vijf punten, maar Waregem kwam geen stap dichterbij. De zone werd wel aangevallen, maar er ging geen shot door de ring en verdedigend kreeg het enkele goedkope fouten tegen. 48-41

In het begin van de vierde quarter startte Blankenberge meteen met een aantal bommen wat voor een tiental punten verschil zorgde. Destadsbader milderde, maar Blankenberge bleef de wedstrijd tot het einde controleren. 

Het kwam niet meer in gevaar en zo komt er na 9 matchen een einde aan de overwinningsreeks van Waregem. Het is belangrijk om nu meteen terug thuis te winnen tegen Olbak, zodat we de draad weer kunnen oppikken.

 

 

Waregem :

Denoulet 12 

Colpaert 8

Destadsbader 15

Vanstraeseele

De Smet 4

Verdure 3

Vervenne 2

Lowagie 2

Deconinck 5

H.Declercq 0

Vandaele 2

Desmet 5

De commentaren zijn gesloten.