07-01-13

Wedstrijdverslag

05/01/12BBC Koksijde A - Bs Waregem B : 66-73
Q1: 17-23, Q2: 28-36, Q3: 47-60, Q4: 66-73

Na de korte winterstop werd de tweede wedstrijd van de terugronde aan de kust gespeeld, in de zaal van Koksijde. In de heenronde werd relatief gemakkelijk gewonnen, al kwam Koksijde op het einde toch nog terug. De kustjongens waren niet meer de ploeg die we in de heenronde ontmoetten. Na een indrukwekkende zegereeks hebben ze zich ondertussen stevig in de middenmoot genesteld. Bij ons kon center Bert Declercq voor de eerste keer dit seizoen meedoen. Coach Fré was net op tijd terug van skivakantie en kon samen met coach Jan de lijnen uitzetten.

Dat Koksijde dezelfde ploeg niet meer was, werd al duidelijk in de eerste minuten van de partij. Hun grote jongens verrichtten puik werk onder de korven, maar het was Waregem de voorsprong had dankzij scores van De Lepeleire. Samen met Destadsbader zorgde hij voor de offensieve impulsen, maar de ploegen bleven aan elkaar gewaagd. Na 5 minuten stond het 11-11. Pas aan het einde van het eerste quarter, toen de verdediging aangescherpt werd, kon er een kloofje uitgebouwd worden. 17-23 na 10 minuten.

Waregem probeerde de voorsprong verder uit te bouwen in de tweede quarter en dat lukte via grote jongens Vandaele en Desmet. Van 17-23 ging het naar 20-33. Maar dan stokte de motor bij de bezoekers en kreeg Koksijde de kans om terug in de wedstrijd te sluipen. Center Becue bracht zijn team terug tot op 5 punten. Een bom van Destadsbader op de buzzer legde de ruststand vast.

28-36

De tweede helft is altijd het signaal voor Waregem om echt wakker te schieten en door te duwen. Dankzij Delmulle stond in een mum van tijd een 28-41 op het bord. De Lepeleire was secuur van op de vrijworplijn en Desmet pikte hier en daar een score mee. 32-47 en Koksijde begon de moed te verliezen. Dankzij drie driepunters van Denoulet stond het verschil van drieëntwintig punten op het bord. 34-57, boeken toe dus, zou je denken. Jammer genoeg was Waregem te zeker van z'n stuk en kreeg het het deksel op de neus. Koksijde eindigde de derde quarter met een 13-3 en de moed zat er terug in.

Waregem prikte toch weer tegen dankzij Deconinck en het stond 48-67 met nog 6 minuten te spelen. Verdure kreeg jammer genoeg de ene na de andere fout tegen zich gefloten en moest met 5 fouten naar de kant. Daarna gebeurde er iets wat we nog niet veel hebben meegemaakt. In 4 minuten kreeg Waregem een 16-0 tegen , en plotseling stond het 64-67. De thuissupporters stonden massaal achter hun ploeg en bij Waregem heerste er paniek. Gelukkig scoorde Destadsbader een bevrijdend shot en De Lepeleire kon van op de vrijworplijn de eindstand vastleggen. 66-73

Vreemde partij waarin Waregem verdiend aan het langste eind trok. Door het verlies van Blankenberge, staat alles weer gelijk bovenaan en strijden Blankenberge, Waregem en Kortrijk voor de eerste plaats.

Waregem :

Denoulet 14 (4x3)

De Lepeleire 15

Destadsbader 14

Haeck 0

Declercq0

Verdure 1

Colpaert0

Loontiens 2

Deconinck 7

Delmulle 4

Vandaele 6 ( 6 reb.)

 

Desmet 10

Koksijde :

Nuyts 12

Devreker4

Van Mol 0

Vanacker 4

N.Staelens 4

Vandecasteele 5

S. Staelens12

Oyaert 11

Becue 14

De commentaren zijn gesloten.