14-01-13

Wedstrijdverslag

13/01/13  Bs Waregem B - Bbcp Heuvelland A(+10)  : 110 - 69                                                                                                                                                                                                 Q1 : 34-31, Q2: 52-40, Q3: 82-53, Q4: 110-69

 

Op zondag, daags na de zege tegen RHK, werd een match voor de beker van West-Vlaanderen afgewerkt. Tegenstander van vandaag was derdeprovincialer Heuvelland. Die ploeg was ons echter helemaal onbekend aangezien Heuvelland, nabij Ploegsteert, helemaal in de uithoek van West-Vlaanderen ligt, tegen WalloniĆ« aan. Het was dan ook geen wonder dat de tegenstander in het Frans communiceerde. Coach Fre wist ons wel te vertellen dat er bij de bezoekers enkele routiniers met nationale-ervaring spelen, dus we moesten op ons hoede zijn. Heuvelland kreeg een 0-10 voorgift aangezien ze twee reeksen lager spelen. 

Waregem startte net als de dag ervoor erg sloom aan de partij. Heuvelland scoorde de eerste 2 korven van de wedstrijd en het stond al meteen 0-15. Gelukkig zette de thuisploeg snel orde op zaken en in een mum van tijd kwam Waregem langszij. Heuvelland probeerde dan met een zone uit te pakken maar het was meer gatenkaas dan wat anders en Waregem kreeg erg veel open shots. Er werden maar liefst 11 driepunters binnen geknald. Voor de rest van de partij waren de bezoekers op achtervolgen aangewezen en kon Waregem nog eens de 'century' op het bord zetten. De vijf meegekomen kadetten kregen heel wat speelminuten en namen die in dank aan. Een domper op de feestvreugde was dat Herbert Desmet een enkelblessure opliep en waarschijnlijk enkele weken zal moeten gemist worden.

 

Waregem :

Benoit Denoulet :                   17 (5x3)

Nicolas Destadsbader :          16

Tim Haeck :                                       3

Tim Bruyneel :                                   9

Jenko Verdure :                                 5

Gauthier Colpaert :                 8

Bert Declercq :                                   13

Sam Deconinck :                                25 (3x3)

Berend Desmet :                                12

Herbert Desmet :                               2

De commentaren zijn gesloten.