05-02-13

Wedstrijdverslag

Beker van West-Vlaanderen :  Bs Waregem B - Racing Brugge B : 72-64                                                                                                                             q1 25-11  q2 17- 12  q3 15- 20  q4 15-21

 

Enkele weken geleden namen we gemakkelijk de maat van derdeprovincialer Heuvelland, en dankzij die zege kwamen we in de kwartfinale terecht waar we thuis partij gaven aan Racing Brugge B.  In de twee eerdere duels tegen deze ploeg werd er een wedstrijd gewonnen en een verloren dus  beide ploegen zijn mekaar waard. Een mentale opsteker voor Waregem was het recupereren van grote speler Desmet, die wat weerwerk kon geven onder de borden. Na een korte opwarming was de thuisploeg er klaar voor.

Waregem startte erg gefocust aan de partij en dankzij Destadsbader snelde het naar 5-0. Loontiens trok die lijn met twee driepunters meteen door en na 15-7 vluchtte Brugge in een eerste time-out. Die time-out bood echter niet veel soelaas en via Vandaele en een sterk ingevallen Haeck stond na 10 minuten 25-11 op het scorebord. Racing Brugge, dat eveneens met een groot deel juniors speelt, begon zijn draai beter te vinden in de tweede quarter. Toen Waregem even stil viel in aanval schakelde Brugge over in een zone. Waregem reageerde hierop met driepunters van Denoulet en zo stond het 37-21. Ruststand : 42-23 Waregem kwam in tegenstelling tot de eerste helft zwak uit de kleedkamer en Brugge scoorde gemakkelijk via fast-breaks. De thuisploeg scoorde bijna alleen van op de vrijworplijn en in verdediging kroop het in een zone. Dit was echter geen goed idee want Brugge profiteerde van de slecht georganiseerde zone om dichterbij te komen. De kloof van 20 punten werd omgezet in eentje van 10 punten en de thuisploeg begon onrustig te spelen. 57-43 na 3 quarters.

In het vierde quarter knabbelden de geelhemden steeds meer van de achterstand weg en Waregem had plots geen antwoord meer tegen de Brugse zone. Van 57-43 ging het naar 59-52 en opeens was alles mogelijk. Kadet Haeck scoorde een driepunter die broodnodig was maar Brugge diende de volgende aanval meteen van antwoord met een driepunter. Waregem kon koel blijven in de eindfase dankzij steals en vrijworpen van Denoulet.

Zo werd de verdiende overwinning behaald en staat Waregem in de halve finale van de beker van West-Vlaanderen tegen Blankenberge.

Waregem :

Denoulet                            17 ( 7 steals)

Haeck                                   8

Destadsbader   13

Declercq

Colpaert                                             3

Verdure                                              2

Vervenne                           0

Loontiens                           11

Deconinck                          5

Bruyneel                             0

Vandaele                            7

Desmet                                               6 ( 5 rebounds)

 

Brugge ;

Vandenbussche              4

Vandermeersch              5

Van Dromme    13

J. Van Eeghem                 7

Buffel                                   5

Vanthournout  4

Vanderkerckhove 10

Geryl                                    9

Veramme                           7

De commentaren zijn gesloten.