11-02-13

Wedstrijdverslag

10/02/12             Betafence Zwevegem A - BS Waregem B : 81-78                                                                                                                                          q1 : 13-14  q2: 41-36       q3: 64-59  q4: 81-78

 

Leider Waregem ging op bezoek bij Zwevegem, dat onderaan in het klassement bengelt. De heenwedstrijd werd in het voordeel van Waregem beslecht, zij het niet na aan moeizame pot basket. Hoofdreden daarvoor is waarschijnlijk coach Chris Lannoo die tevens jeugdcoördinator bij Waregem is. Vandaele werd gemist wegens ziekte en de lappenmand is nog altijd goed gevuld met De Smet, Delmulle, De Lepeleire en Lowagie.

Zwevegem kon maar 8 spelers speelklaar krijgen, dus Waregem moest daar zeker gebruik kunnen van maken.

Het was toch de thuisploeg die het felst startte en met 5-0 al van bij het begin de toon zette. Waregem geraakte aanvallend niet in zijn gebruikelijke ritme en kon na 6 minuten maar 6 punten laten noteren. Gelukkig verliep het bij Zwevegem in de rest van de eerste quarter ook niet vlot meer en stond het 13-14 na tien minuten.

Beide ploegen lieten elkaar geen duimbreed toe en vooral ex-Waregemnaar Lapierre diende Waregem steeds van antwoord. Met twee driepunters schoot hij Zwevegem van 23-26 naar 29-26. Coussement stak vlak voor rust een handje toe en de stand was 41-36.

Waregem hield de moed er in en startte furieus in de tweede helft. In een mum van tijd werd de score terug in evenwicht gebracht. 41-41. Maar Zwevegem beet van zich af en deze keer ging het via Vanacker naar 55-49. Het derde quarter werd afgesloten bij 64-59.

In het vierde quarter had Waregem al snel 5 ploegfouten en werd er aan de overkant geprofiteerd met twee shots bij elke fout. Op den duur begon dit voor Waregem door te wegen en coach Lannoo vond steeds een antwoord op gelijk welke press Waregem probeerde. Bij 75-67 en nog anderhalve minuut te spelen zag de situatie er belabberd uit voor de bezoekers. Maar dankzij een late remonte; ingezet door Loontiens, was bij 78-75 plots weer veel mogelijk.

Bij 81-78 en nog 5 seconden op de klok werd er een betwiste loopfout gefloten tegen Waregem en was de overwinning verdiend voor de thuisploeg. Bedankt aan de meegekomen supporters en hopelijk pakken we volgende match tegen Moorsele opnieuw de volle buit.

 

 

Waregem

Denoulet                            12p 3s.

H.Declercq                           4p

Destadsbader   14p

Colpaert                                               5p

Verdure                                                8p

Vervenne                             0p

Loontiens                           14p 5r.

Deconinck                            8p

Bruyneel                               4p

Desmet                                                 9p 8r.

 

Zwevegem

Pynoo                  4

Vanacker            13

Coussement      14

Lapierre                              21

Decorte                               11

Plateeuw            6

'T Kindt                12

De commentaren zijn gesloten.