20-02-13

Wedstrijdverslag

16/02/13                             Bs Waregem B - BBC Moorsele A : 87-70                                                                                            Q1 : 30-18 /  Q2 : 52-38  / Q3 : 74-55 / Q4: 87-70

 

Zoals de coach al aangaf in de kleedkamer was het vandaag tijd om ons te herpakken na de nederlaag op het veld van Zwevegem. Thuis verloren we nog geen enkele partij, wat best wel een prestatie genoemd mag worden. In de heenronde speelden we tegen Moorsele een van de beste wedstrijden van het seizoen. De situatie werd wel een beetje moeilijker, aangezien we 5 uur eerder met de juniors partij gaven aan Melco Ieper (en die ook wonnen). Met zware benen aan de wedstrijd beginnen was geen optie, dus werd er stevig opgewarmd.

Waregem legde dan ook van bij het begin van de wedstrijd een stevig tempo op. Van 6-0 ging het naar 11-2 via feilloze vrijworpen van kadet Colpaert.  Moorsele herpakte zich en schutter Verhaeghe maakte er 11-7 van. De Waregemse kadetten namen de ploeg op sleeptouw en Bruyneel droeg goed zijn steentje bij met 8 punten in het eerste quarter. 17-9. Vandaele zorgde voor 30-18 na het eerste quarter.

De tweede quarter was spannender, maar Moorsele kon de kloof niet dichten. Desmet bracht de grote jongens bij Moorsele in foutenlast en Waregem speelde fris basket. Waregem ging rusten met een comfortabele voorsprong van 14 punten. 52-38.

In de derde quarter scoorde de thuisploeg bijna alleen bij monde van Loontiens, met sterke drives en 3 opeenvolgende driepunters zorgde hij voor 14 punten. Voeg daar nog het beulwerk van Colpaert bij en Waregem werd niet meer bedreigd. 74-55 na drie quarters.

Het vierde quarter was overbodig en het werd dan ook traditioneel verloren. Kadetten Bruyneel en Colpaert toonden zich heel sterk en zo kon Waregem z'n tiende opeenvolgende thuiswedstrijd winnend afsluiten. Eindstand 87-70

 

 

 

Waregem: Denoulet 5 ( 4 ass.), Haeck 0, Destadsbader 6, Colpaert 13, Declercq 2, Verdure 4, Vervenne 0, Loontiens 19 (4x3), Deconinck 6, Bruyneel 14, Vandaele 8, Desmet 10.

Moorsele: Vermeersch 4, Couturon 12, Verhaeghe 13, Doens 11, Vanlerberghe 7, Castelein 6,Vantomme 8, Debommarez 9.

11-02-13

Wedstrijdverslag

10/02/12             Betafence Zwevegem A - BS Waregem B : 81-78                                                                                                                                          q1 : 13-14  q2: 41-36       q3: 64-59  q4: 81-78

 

Leider Waregem ging op bezoek bij Zwevegem, dat onderaan in het klassement bengelt. De heenwedstrijd werd in het voordeel van Waregem beslecht, zij het niet na aan moeizame pot basket. Hoofdreden daarvoor is waarschijnlijk coach Chris Lannoo die tevens jeugdcoördinator bij Waregem is. Vandaele werd gemist wegens ziekte en de lappenmand is nog altijd goed gevuld met De Smet, Delmulle, De Lepeleire en Lowagie.

Zwevegem kon maar 8 spelers speelklaar krijgen, dus Waregem moest daar zeker gebruik kunnen van maken.

Het was toch de thuisploeg die het felst startte en met 5-0 al van bij het begin de toon zette. Waregem geraakte aanvallend niet in zijn gebruikelijke ritme en kon na 6 minuten maar 6 punten laten noteren. Gelukkig verliep het bij Zwevegem in de rest van de eerste quarter ook niet vlot meer en stond het 13-14 na tien minuten.

Beide ploegen lieten elkaar geen duimbreed toe en vooral ex-Waregemnaar Lapierre diende Waregem steeds van antwoord. Met twee driepunters schoot hij Zwevegem van 23-26 naar 29-26. Coussement stak vlak voor rust een handje toe en de stand was 41-36.

Waregem hield de moed er in en startte furieus in de tweede helft. In een mum van tijd werd de score terug in evenwicht gebracht. 41-41. Maar Zwevegem beet van zich af en deze keer ging het via Vanacker naar 55-49. Het derde quarter werd afgesloten bij 64-59.

In het vierde quarter had Waregem al snel 5 ploegfouten en werd er aan de overkant geprofiteerd met twee shots bij elke fout. Op den duur begon dit voor Waregem door te wegen en coach Lannoo vond steeds een antwoord op gelijk welke press Waregem probeerde. Bij 75-67 en nog anderhalve minuut te spelen zag de situatie er belabberd uit voor de bezoekers. Maar dankzij een late remonte; ingezet door Loontiens, was bij 78-75 plots weer veel mogelijk.

Bij 81-78 en nog 5 seconden op de klok werd er een betwiste loopfout gefloten tegen Waregem en was de overwinning verdiend voor de thuisploeg. Bedankt aan de meegekomen supporters en hopelijk pakken we volgende match tegen Moorsele opnieuw de volle buit.

 

 

Waregem

Denoulet                            12p 3s.

H.Declercq                           4p

Destadsbader   14p

Colpaert                                               5p

Verdure                                                8p

Vervenne                             0p

Loontiens                           14p 5r.

Deconinck                            8p

Bruyneel                               4p

Desmet                                                 9p 8r.

 

Zwevegem

Pynoo                  4

Vanacker            13

Coussement      14

Lapierre                              21

Decorte                               11

Plateeuw            6

'T Kindt                12

05-02-13

Wedstrijdverslag

Beker van West-Vlaanderen :  Bs Waregem B - Racing Brugge B : 72-64                                                                                                                             q1 25-11  q2 17- 12  q3 15- 20  q4 15-21

 

Enkele weken geleden namen we gemakkelijk de maat van derdeprovincialer Heuvelland, en dankzij die zege kwamen we in de kwartfinale terecht waar we thuis partij gaven aan Racing Brugge B.  In de twee eerdere duels tegen deze ploeg werd er een wedstrijd gewonnen en een verloren dus  beide ploegen zijn mekaar waard. Een mentale opsteker voor Waregem was het recupereren van grote speler Desmet, die wat weerwerk kon geven onder de borden. Na een korte opwarming was de thuisploeg er klaar voor.

Waregem startte erg gefocust aan de partij en dankzij Destadsbader snelde het naar 5-0. Loontiens trok die lijn met twee driepunters meteen door en na 15-7 vluchtte Brugge in een eerste time-out. Die time-out bood echter niet veel soelaas en via Vandaele en een sterk ingevallen Haeck stond na 10 minuten 25-11 op het scorebord. Racing Brugge, dat eveneens met een groot deel juniors speelt, begon zijn draai beter te vinden in de tweede quarter. Toen Waregem even stil viel in aanval schakelde Brugge over in een zone. Waregem reageerde hierop met driepunters van Denoulet en zo stond het 37-21. Ruststand : 42-23 Waregem kwam in tegenstelling tot de eerste helft zwak uit de kleedkamer en Brugge scoorde gemakkelijk via fast-breaks. De thuisploeg scoorde bijna alleen van op de vrijworplijn en in verdediging kroop het in een zone. Dit was echter geen goed idee want Brugge profiteerde van de slecht georganiseerde zone om dichterbij te komen. De kloof van 20 punten werd omgezet in eentje van 10 punten en de thuisploeg begon onrustig te spelen. 57-43 na 3 quarters.

In het vierde quarter knabbelden de geelhemden steeds meer van de achterstand weg en Waregem had plots geen antwoord meer tegen de Brugse zone. Van 57-43 ging het naar 59-52 en opeens was alles mogelijk. Kadet Haeck scoorde een driepunter die broodnodig was maar Brugge diende de volgende aanval meteen van antwoord met een driepunter. Waregem kon koel blijven in de eindfase dankzij steals en vrijworpen van Denoulet.

Zo werd de verdiende overwinning behaald en staat Waregem in de halve finale van de beker van West-Vlaanderen tegen Blankenberge.

Waregem :

Denoulet                            17 ( 7 steals)

Haeck                                   8

Destadsbader   13

Declercq

Colpaert                                             3

Verdure                                              2

Vervenne                           0

Loontiens                           11

Deconinck                          5

Bruyneel                             0

Vandaele                            7

Desmet                                               6 ( 5 rebounds)

 

Brugge ;

Vandenbussche              4

Vandermeersch              5

Van Dromme    13

J. Van Eeghem                 7

Buffel                                   5

Vanthournout  4

Vanderkerckhove 10

Geryl                                    9

Veramme                           7