04-03-13

Wedstrijdverslag

Bs Waregem B - ACJ Brugge A : 73-63                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Q1: 14-15  Q2 : 38-26  Q3 : 56-42  Q4 : 73-63

 

Elfde thuismatch, elfde zege ? Het zou zo bijna een geschreven regel beginnen worden. Thuis verloor Waregem nog niet en vandaag kreeg het ACJ Brugge op bezoek. Een ploeg die stevig in de middenmoot staat en een aardig potje kan basketten. In Brugge speelden we een erg moeilijke partij, maar konden we uiteindelijk toch met een tiental punten verschil winnen.

ACJ startte vrij goed aan de partij en ging vlot mee met de thuisploeg in het eerste quarter. Na 5 minuten stond het 11-6, maar bij Waregem werden de balverliezen en de missers opgestapeld en Brugge kon de achterstand overbruggen en omzetten in een voorsprong. 14-15 na het eerste quarter. Maar net als vorige week speelde Waregem een stevige tweede periode ( 24-11) en kon het via Loontiens en Destadsbader doordrukken naar 34-24. Desmet verrichtte beulenwerk inside en smeerde de grote jongen van Brugge al gauw drie fouten aan. We gingen rusten bij 38-26.

De tweede helft startte veelbelovend met twee opeenvolgende scores van Loontiens ,en met driepunters van Haeck en Deconinck stond bij 48-30 een maximale voorsprong op het bord. Maar door nonchalant spel en slechte defense sloop Brugge weer in de match. Vooral via Bossuyt kwamen de Bruggelingen tot score. Q3 :56-42 In het vierde quarter leek de voorsprong comfortabel, maar was ze die zeker niet. ACJ lag constant op de loer en in twee minuten tijd kwam het van 13 punten achter terug tot op 5 punten en heerste er opeens paniek in de Waregemse rangen. Gelukkig hield Waregem het hoofd koel en legde Declercq de eindstand vast : 73-63.

 

 

Waregem :

Denoulet : 0

Haeck : 5

Destadsbader : 15

Bruyneel : 1

H. Declercq

Verdure : 3

Vervenne : 0

Loontiens : 16 (6 reb.)

Deconinck : 10

Declercq : 9

Vandaele : 6 ( 5 reb.)

Desmet : 8

 

ACJ :

Dejonghe : 6

Mollet : 4

Chielens : 2

Bossuyt : 20

Degroote : 6

Allemeersch : 8

Struyve : 6

Vanthyghem : 8

Moerman : 3

De commentaren zijn gesloten.