15-08-13

wedstrijdverslag

15/08/2013         Beker van Vlaanderen : Bs Waregem B - BBC Spie Izegem A : 59-55

 

Eerste officiële wedstrijd van het nieuwe basketseizoen voor de two ploeg van Waregem, en het is er meteen eentje die kan tellen. In de poulefase van de beker van Vlaanderen treft Waregem : Izegem, Tienen en Turnhout. Izegem werd de eerste tegenstander, een ploeg waarin een hele hoop oude bekenden spelen. De broertjes Deleersnyder, Gilles Colpaert en de geblesseerde Thomas Lamote. Met Vanhassel onder de basket, komen we ook een oude bekende van vorig seizoen tegen.

Zoals het hoort start Waregem met een voorgift van 5 punten aan de partij, en die waren meer dan welkom want het was harken om tot score te raken. Er werd aan beide zijden hard, defensief basketbal gespeeld en dat was te merken aan het scoreverloop. De stand bleef twee minuten lang op 7-7 staan en het eerste kwart werd afgesloten bij een lage score, 9-11. In de tweede quarter veranderde er niet veel aan het spelbeeld en Waregem bleef nipt op achterstand staan tegen de bezoekers. Er werd langs beide zijden erg hard gespeeld, met harde fouten tot gevolg. De onfortuinlijke Lowagie moest met een snijwond aan het hoofd de match verlaten.  Bij Izegem was het kijken naar 1 man, want alleen Vanhassel kon de weg naar de ring vinden. Waregem zette hem ook veel op de vrijworplijn, maar daar werd maar aan vijftig procent afgewerkt. Het bleef een low-scoring game en vlak voor rust plooide Waregem toch even. 24-30 ruststand.

In de tweede helft begon de thuisploeg fel, maar de bezoekers dienden de thuisploeg van antwoord met de onvermijdelijke Vanhassel. De kloof liep uit tot 9 punten in de derde quarter, maar verder geraakten de bezoekers niet. Destadsbader nam Vanhassel voor zijn rekening en Waregem kwam steeds dichter. 38-45 na de derde quarter.

In de vierde quarter had de jonge thuisploeg bloed geroken en werd de defensieve druk nog wat opgevoerd. Izegem maakte beginnersfouten en de roodhemden kwamen via fast-break volledig in de wedstrijd. De laatste 3 minuten waren bloedstollend en pas in de allerlaatste minuut kon de thuisploeg op voorsprong komen via een steal van Denoulet. Waregem hield het hoofd koel en kon de zege aan de lijn veilig stellen. De bezoekersharten waren gebroken en de eerste overwinning van het prille seizoen mag opgeschreven worden .

 

 

Waregem :

Haeck 2, D.Denoulet 4, Destadsbader 11, Dhont, De Smet 5, B.Denoulet 10 (5reb), Bruyneel 7 (5 reb), Declercq 4, B. Desmet 6, Deleersnyder, Lowagie, H. Desmet 6 ( 7 reb).

 

Izegem :

S. Deleersnyder, M Deleersnyder, Vanhassel 22, Vandamme 9, Colpaert  6, Lebon 3, Vermeersch 8, Cuypers 3.

De commentaren zijn gesloten.