25-08-13

wedstrijdverslag

Verslag T&T Turnhout – BS Waregem (25/08/2013)                    Voorronde Beker van Vlaanderen 65 -53

Na een lange autorit kwamen we aan in Turnhout, klaar voor de match. Aangezien er een aantal vaste spelers met de eerste ploeg aan het tornooi in Falco deelnamen en andere over hun boeken gebogen zaten, startten we de match met een aanvulling van vier U18 spelers. Dit zorgde misschien wel voor een gestalte tekort tegen een sterk fysieke ploeg zoals Turnhout.

Voor de match hadden we afgesproken om met een full court press te starten. Het bleek geen probleem te zijn voor onze tegenstander want ze namen al snel een kleine voorsprong. Turnhout speelde hard en zo stonden we vaak op de vrijworplijn. Gelukkig scoorden we deze vrijworpen dan ook en bleven we zo in de wedstrijd. De tegenstander was vooral gevaarlijk dichtbij de ring. Beau viel dan ook nog uit wat ervoor zorgde dat we nog minder gestalte hadden om de ring te beschermen.

In het tweede quarter benutte Turnhout dit dan ook en ze scoorden nog altijd vlot. Bij ons liep het aanvallend nu wat minder. Was het een betere verdediging van Turnhout of waren wij gewoon slordiger en minder efficiënt? Volgens mij een combinatie van de twee. Zo liep Turnhout 10 punten uit. De rust kwam als een verlossing.

De coach wees ons tijdens de rust op onze fouten en hij maakte ons nog eens duidelijk hoe we ons gestalte tekort konden oplossen. Blijkbaar heeft iedereen alles goed onthouden want in het derde quart waren we verdedigend veel sterker. Dit zorgde voor frustraties bij Turnhout en via technische fouten met vrijworpen en balbezit als gevolg,  konden we de kloof tot onder 10 punten brengen. Vlak voor het einde van deze quarter viel Thomas uit door een hard contact aan de schouder.

In het laatste quart kon Turnhout het hoofd dan weer koel houden. Ze speelden goed rond en vonden uiteindelijk telkens de opening inside. Nicolas, die een sterke match speelde, bracht ons wel weer tot scoren maar het was te laat.  Onze ervaren tegenstander bleek op deze zondag te sterk voor onze jonge ploeg.

Q1 22 – 19  ; Q2 39 – 29  ; Q3 47 -39 ; Q4 65 – 53.

Voor Waregem speelden :

 

Jakob Marcou 6, David Denoulet 2, Nicolas Destadsbader 24, Thomas Pluym, Dieter De Smet 7, Giebe Debo 2, Pieter-Jan Boderé, Louis Vanderhaeghen, Pieter Dhondt 4, Beau Deleersnijder 2, Berend Desmet 6. 

De commentaren zijn gesloten.