08-09-13

wedstrijdverslag

07/09/2013                        Bent Schoenen Waregem B - Digipass Olbak Bissegem A : 59-60                                             Q1 23-18  Q2   29-33     Q3   45-49     Q4

 

De competitie 2013-2014 is ingezet, en de eerste wedstrijd is meteen eentje die kan tellen. De tegenstander van vandaag wordt aanzien als éen van de absolute titelfavorieten en in de ploeg spelen toch enkele ronkende namen. Ex-waregemspelers Jenko Verdure en Marnick Kestemont waren ook van de partij en dat gaf de wedstrijd wat extra pit.

Niet dat onze jongens niet gemotiveerd waren, wat het wedstrijdbegin was om duimen en vingers bij af te likken. Door de blitzstart van de thuisploeg trapte Olbak op de eigen adem en was het meteen op achtervolgen aangewezen. Van 8-2 ging het naar 11-4. Een actieve De Smet zorgde er mede voor dat in het eerste quarter een voorsprong werd bereikt van 13 punten, 23-10. Naar het einde van de eerste quarter toe sputterde de motor wel eventjes , waardoor het eerste quarter werd afgesloten bij 23-18. Geen man overboord natuurlijk, zolang de tweede quarter maar dezelfde intensiviteit en focus met zich mee bracht. Jammer genoeg vond het jonge Waregem in de tweede periode geen antwoord op Destaebel, die onder de borden kon doen wat hij wilde. Bissegem zat opnieuw in de wedstrijd en het was knokken langs beide zijden om een kloofje te kunnen slaan. Er werd niet erg veel gescoord in het tweede quarter, ondanks de vele fouten en vrijworpen. Ruststand : 29-33 De kopjes moesten even terug in dezelfde richting staan en met wat peptalk waren onze jongens er weer klaar voor om er terug een wedstrijd van te maken. Olbak was ondertussen teruggevallen in een zone, bij Waregem was het zoeken om oplossingen te vinden tegen de zone. Desmet was van groot belang bij Waregem en het was dan ook jammer dat hij even later tegen zijn vierde fout aanliep. Bij de bezoekers waren het oude rotten Deloddere en Kestemont die voor de score zorgden, terwijl Olbak nog steeds heerste onder de borden. Het was pompen of verzuipen bij Waregem, maar ze lieten de tegenstander niet lopen. 45-49 na drie quarters.

Het vierde quarter was 'money time' en voor enkele spelers voelt de bal dan net ietsje lichter aan. Waregem scherpte de defensieve druk een beetje aan en was van plan Olbak te versmachten. Gelukkig voor de bezoekers had Kestemont steeds een antwoord klaar. Bij 50-56 was het eventjes alle hens aan dek, maar een time-out zorgde voor verlossing. Met nog 1 minuut op de klok stond het 57-58 en het publiek hield de adem in. Destadsbader zorde met een erg 'clutch shot' voor de 59-58, maar Olbak had nog 1 aanval. Het was de dekselse Kestemont die in de allerlaatste seconde, 'on the buzzer', met bord tot score wist te komen. Olbak bouwde een feestje, en de Waregemse spelers zaten in de put. Volgende week hopen we dat het geluk aan onze zijde zat staan, in Oedelem.  (BD)

 

 

Waregem :

Haeck                                                  4 (2 st.)

Pluym                                                  0

Destadsbader                   9

D. Denoulet                                      3

De Smet                                                             9

B. Denoulet                                       4 (2 st.)

Debo                                                    3

Declercq                                             3

Marcou                                                               8

Bruyneel                                            2 (5 reb.)

Lowagie                                                              5

Desmet                                                              17 (5 reb.)

 

Olbak:

Verdure                                                             4

Vanhauwaert                   0

Van Exem                                          9

Deloddere                                         9

Vanfleteren                                      0

Destaebel                                          11

Jouret                                                  6

Verfaille                                                             2

Kestemont                                        17

Loof                                                      2

Vanwalleghem                 0=

De commentaren zijn gesloten.