15-09-13

wedstrijdverslag

14/09/13                             Bbv Oedelem A - Bent Schoenen Waregem B : 68-57                                                                                                                  Q1  21-15             Q2  43-25             Q3  59-37             Q4  68-57

 

Na de bijzonder pijnlijke nederlaag in de eerste competitiewedstrijd tegen Olbak stond er vandaag een erg moeilijke verplaatsing op het programma. Met Oedelem kregen we een tegenstander met een sterke thuisreputatie voorgeschoteld. Sterkhouder Jan Plasman heeft z'n transfer naar Sijsele verzilverd, maar dat wil zeker niet zeggen dat de 'Bevers' een zwakkere ploeg geworden zijn. Ervaren spelers van over heel West-Vlaanderen spelen er samen en met dit recept spelen ze al een hele poos in 1e provinciale. Wij konden jammer genoeg niet met een volledige ploeg aantreden, aangezien Nicolas en Herbert met de eerste ploeg de verplaatsing maakten naar Gent en Benoit met een enkelblessure aan de kant moet toekijken.

Waregem nam een lamentabele start en voor ze goed wisten dat ze de wedstrijd begonnen was, stonden ze 10-2 in het krijt door een sterke Van Iseghem. De jonge bezoekers herpakten zich even later via Haeck en De Smet konden ze milderen tot 15-13. De eerste quarter werd afgesloten bij 21-15.

In de tweede quarter werd Waregem gewoon van zijn sokken geblazen. De bezoekers vonden geen antwoord op de 1-2-2 press en de daaruit volgende zone. Ze begingen te veel onnodige balverliezen en sommige spelers waren het noorden kwijt. Voor ze het wisten stond er een kloof van 20 punten op het bord. Ruststand: 43-25.

In de tweede helft probeerde Waregem met hernieuwde moed aan de achterstand te knagen, maar er liep net altijd iets mis waardoor dit een erg moeilijke taak werd. Bij sommige spelers gingen de kopjes al hangen en het geloof in de overwinning was eventjes ver te zoeken. Bij de thuisploeg was het alleen Van Iseghem die tot score kon komen, iets waarin de roodhemden niet in slaagden aangezien ze amper 37 punten hadden na 3 quarters.

Toen Waregem de vierde quarter startte met een 0-10 sloeg de vonk opeens wel over. De bezoekers waren herboren en opeens lukte veel, waardoor er paniek op de gezichten van de tegenstanders viel af te lezen. Onder impuls van kadetten Denoulet en Marcou en Bruyneel onder de borden kwamen de bezoekers zelf terug onder de tien punten : 64-55. Toen begon de thuisploeg veel potiger te spelen en werden er enkele ellebogen uitgedeeld, waar je duidelijk zag dat de potjes bij de thuisploeg overkookten. Waregem kon Oedelem echter niet meer bedreigen waardoor Oedelem de overwinning thuis hield. Eindstand: 68-57

 

Waregem :

 

Haeck                                                  4

D.Denoulet                                       4

E. De Smet

Dhont                                                  2

D. De Smet                                        11 (5 reb.)

Marcou                                                               5

Debo                                                    5

Declercq                                             6

B. Desmet                                          4

Deleersnyder                   1

Lowagie                                                              0

Bruyneel                                            15 (10 reb.)

 

 

Oedelem:

 

Sercu                                                   2

Van Iseghem                    25

Vandamme                                       2

Schelstraete                                     9

Legein                                                 4

Dehoucke                                          5

De Baets                                             4

Sanders                                                              11

De Meyer                                          1

 

Devos                                                  5=

De commentaren zijn gesloten.