27-09-13

Pers vandaag

Dieter De Smet KW 001.jpg

21-09-13

wedstrijdverslag

Bs Waregem B - Zwevegem-Deerlijk A : 67-55                                                                 

 

Tweede thuismatch, en na twee opeenvolgende nederlagen hopen we onze eerste overwinning van het nog prille seizoen binnen te halen. Fusieploeg Zwevegem-Deerlijk is een taaie klant met een mix van jong geweld en oude krijgers en een goeie coach in Jody Vanacker. 

De wedstrijd kan in de beginfase alle kanten uit en beide ploegen geven elkaar geen duimbreed toe. De thuisploeg kan naar het einde van het eerste quarter toe dan toch het tij een beetje keren bij 19-15. 

Die voorsprong wordt in het tweede quarter meteen uitgewist door een aanwezige Melsens en de gebroeders Duyck, maar Waregem speelde hardnekkig en het bleef op karakter op voorsprong. De rust werd ingezet bij 34-28.

In de derde quarter kwam Waregem fel uit de kleedkamer, en vooral Desmet deed Deerlijk inside pijn. Haeck en Destadsbader duwden door zodat de kloof van 10 punten op het bord stond na 3 quarters. 50-38.

Met een slotoffensief wist Deerlijk-Zwevegem zich terug in de wedstrijd te knokken. En omdat Waregem een hele poos op 50 punten bleef steken kwamen de bezoekers terug tot op 2 punten : 50-48. Destadsbader en Desmet namen hun ploeg op sleeptouw in de laatste minuten en daardoor was de eerste zege van het seizoen een feit. Eindstand 67-55.

 

Waregem : 

Haeck 8

D. Denoulet 0

Destadsbader 18

Vanderhagen 0

De Smet 7

Marcou 2

Debo 0

Declercq 11

Bruyneel 4

Deleersnyder 4

Lowagie 2

Desmet 11

 

Zwevegem - Deerlijk :

Bourgeois 0

J.Duyck 4

Coussement 4

S. Duyck 5

Dhooghe 12

B. Duyck 5

Melsens 10

Dekyvere 4

Ghekiere 8

 

Vanderhaeghen 4

15-09-13

wedstrijdverslag

14/09/13                             Bbv Oedelem A - Bent Schoenen Waregem B : 68-57                                                                                                                  Q1  21-15             Q2  43-25             Q3  59-37             Q4  68-57

 

Na de bijzonder pijnlijke nederlaag in de eerste competitiewedstrijd tegen Olbak stond er vandaag een erg moeilijke verplaatsing op het programma. Met Oedelem kregen we een tegenstander met een sterke thuisreputatie voorgeschoteld. Sterkhouder Jan Plasman heeft z'n transfer naar Sijsele verzilverd, maar dat wil zeker niet zeggen dat de 'Bevers' een zwakkere ploeg geworden zijn. Ervaren spelers van over heel West-Vlaanderen spelen er samen en met dit recept spelen ze al een hele poos in 1e provinciale. Wij konden jammer genoeg niet met een volledige ploeg aantreden, aangezien Nicolas en Herbert met de eerste ploeg de verplaatsing maakten naar Gent en Benoit met een enkelblessure aan de kant moet toekijken.

Waregem nam een lamentabele start en voor ze goed wisten dat ze de wedstrijd begonnen was, stonden ze 10-2 in het krijt door een sterke Van Iseghem. De jonge bezoekers herpakten zich even later via Haeck en De Smet konden ze milderen tot 15-13. De eerste quarter werd afgesloten bij 21-15.

In de tweede quarter werd Waregem gewoon van zijn sokken geblazen. De bezoekers vonden geen antwoord op de 1-2-2 press en de daaruit volgende zone. Ze begingen te veel onnodige balverliezen en sommige spelers waren het noorden kwijt. Voor ze het wisten stond er een kloof van 20 punten op het bord. Ruststand: 43-25.

In de tweede helft probeerde Waregem met hernieuwde moed aan de achterstand te knagen, maar er liep net altijd iets mis waardoor dit een erg moeilijke taak werd. Bij sommige spelers gingen de kopjes al hangen en het geloof in de overwinning was eventjes ver te zoeken. Bij de thuisploeg was het alleen Van Iseghem die tot score kon komen, iets waarin de roodhemden niet in slaagden aangezien ze amper 37 punten hadden na 3 quarters.

Toen Waregem de vierde quarter startte met een 0-10 sloeg de vonk opeens wel over. De bezoekers waren herboren en opeens lukte veel, waardoor er paniek op de gezichten van de tegenstanders viel af te lezen. Onder impuls van kadetten Denoulet en Marcou en Bruyneel onder de borden kwamen de bezoekers zelf terug onder de tien punten : 64-55. Toen begon de thuisploeg veel potiger te spelen en werden er enkele ellebogen uitgedeeld, waar je duidelijk zag dat de potjes bij de thuisploeg overkookten. Waregem kon Oedelem echter niet meer bedreigen waardoor Oedelem de overwinning thuis hield. Eindstand: 68-57

 

Waregem :

 

Haeck                                                  4

D.Denoulet                                       4

E. De Smet

Dhont                                                  2

D. De Smet                                        11 (5 reb.)

Marcou                                                               5

Debo                                                    5

Declercq                                             6

B. Desmet                                          4

Deleersnyder                   1

Lowagie                                                              0

Bruyneel                                            15 (10 reb.)

 

 

Oedelem:

 

Sercu                                                   2

Van Iseghem                    25

Vandamme                                       2

Schelstraete                                     9

Legein                                                 4

Dehoucke                                          5

De Baets                                             4

Sanders                                                              11

De Meyer                                          1

 

Devos                                                  5=

08-09-13

wedstrijdverslag

07/09/2013                        Bent Schoenen Waregem B - Digipass Olbak Bissegem A : 59-60                                             Q1 23-18  Q2   29-33     Q3   45-49     Q4

 

De competitie 2013-2014 is ingezet, en de eerste wedstrijd is meteen eentje die kan tellen. De tegenstander van vandaag wordt aanzien als éen van de absolute titelfavorieten en in de ploeg spelen toch enkele ronkende namen. Ex-waregemspelers Jenko Verdure en Marnick Kestemont waren ook van de partij en dat gaf de wedstrijd wat extra pit.

Niet dat onze jongens niet gemotiveerd waren, wat het wedstrijdbegin was om duimen en vingers bij af te likken. Door de blitzstart van de thuisploeg trapte Olbak op de eigen adem en was het meteen op achtervolgen aangewezen. Van 8-2 ging het naar 11-4. Een actieve De Smet zorgde er mede voor dat in het eerste quarter een voorsprong werd bereikt van 13 punten, 23-10. Naar het einde van de eerste quarter toe sputterde de motor wel eventjes , waardoor het eerste quarter werd afgesloten bij 23-18. Geen man overboord natuurlijk, zolang de tweede quarter maar dezelfde intensiviteit en focus met zich mee bracht. Jammer genoeg vond het jonge Waregem in de tweede periode geen antwoord op Destaebel, die onder de borden kon doen wat hij wilde. Bissegem zat opnieuw in de wedstrijd en het was knokken langs beide zijden om een kloofje te kunnen slaan. Er werd niet erg veel gescoord in het tweede quarter, ondanks de vele fouten en vrijworpen. Ruststand : 29-33 De kopjes moesten even terug in dezelfde richting staan en met wat peptalk waren onze jongens er weer klaar voor om er terug een wedstrijd van te maken. Olbak was ondertussen teruggevallen in een zone, bij Waregem was het zoeken om oplossingen te vinden tegen de zone. Desmet was van groot belang bij Waregem en het was dan ook jammer dat hij even later tegen zijn vierde fout aanliep. Bij de bezoekers waren het oude rotten Deloddere en Kestemont die voor de score zorgden, terwijl Olbak nog steeds heerste onder de borden. Het was pompen of verzuipen bij Waregem, maar ze lieten de tegenstander niet lopen. 45-49 na drie quarters.

Het vierde quarter was 'money time' en voor enkele spelers voelt de bal dan net ietsje lichter aan. Waregem scherpte de defensieve druk een beetje aan en was van plan Olbak te versmachten. Gelukkig voor de bezoekers had Kestemont steeds een antwoord klaar. Bij 50-56 was het eventjes alle hens aan dek, maar een time-out zorgde voor verlossing. Met nog 1 minuut op de klok stond het 57-58 en het publiek hield de adem in. Destadsbader zorde met een erg 'clutch shot' voor de 59-58, maar Olbak had nog 1 aanval. Het was de dekselse Kestemont die in de allerlaatste seconde, 'on the buzzer', met bord tot score wist te komen. Olbak bouwde een feestje, en de Waregemse spelers zaten in de put. Volgende week hopen we dat het geluk aan onze zijde zat staan, in Oedelem.  (BD)

 

 

Waregem :

Haeck                                                  4 (2 st.)

Pluym                                                  0

Destadsbader                   9

D. Denoulet                                      3

De Smet                                                             9

B. Denoulet                                       4 (2 st.)

Debo                                                    3

Declercq                                             3

Marcou                                                               8

Bruyneel                                            2 (5 reb.)

Lowagie                                                              5

Desmet                                                              17 (5 reb.)

 

Olbak:

Verdure                                                             4

Vanhauwaert                   0

Van Exem                                          9

Deloddere                                         9

Vanfleteren                                      0

Destaebel                                          11

Jouret                                                  6

Verfaille                                                             2

Kestemont                                        17

Loof                                                      2

Vanwalleghem                 0=

02-09-13

two 2013-2014

Persvoorstelling 2013-14 124.JPG

wedstrijdverslag

 

Wedstrijdverslag Two: BBC Tienen – Bent Merkschoenen Waregem B: 59 - 89

Voor de derde match van de beker van Vlaanderen maakten we deze keer de verplaatsing naar Tienen. Zij hadden hun eerste match tegen Izegem al verloren, dus dit moest een haalbare kaart worden.
Waregem startte de match met 2 ‘bommen’. Zou het deze keer dan toch lukken om agressief aan de wedstrijd te starten ?
Neen integendeel,  onze jonge kern van Waregem werd op snelheid geklopt door de oudere en tragere ploeg van Tienen.
Op het einde van het 1e Q hamerde de coach er dan ook op dat dit absoluut niet kon.

In het 2e Q begon Waregem in zijn ritme te geraken en dreef zo het tempo de hoogte in.
Tienen klampte nog aan tot halfweg het 2e Q, maar dan plooiden ze toch nog. Zo konden onze jongens een voorsprong uitbouwen van 13p aan de rust.

Na de rust ging Waregem nog een versnelling hoger, dit dankzij de vele rotaties die de coach kon toepassen. 
Iedereen droeg zijn steentje bij wanneer ze op het veld kwamen en zo stond er halfweg het 3e Q een voorsprong van 20p op het scorebord.
Hierdoor verdween de focus bij ons en lieten we de thuisploeg terugkomen tot op 13p. 

In het 4e Q werden onze jongens terug scherp gesteld door de coach en het tempo ging weer de hoogte in.
Met enkele mooie fastbreaks en een hoge pressure lukte het Waregem de match de eindigen in schoonheid.

Q1:13-16 ; Q2: 22-35 ; Q3: 45-60 ; Q4: 59-89

Voor Waregem speelden:

 

Haeck :                       9
D.Denoulet:                3
Destadsbader:             22 (4x3) (5 reb.)
Vanderhaegen:           3
D. De Smet :              2
Denoulet:                    19 (3 st.)
Debo :                         2 (5 reb.)
Declercq :                   8
B. Desmet :                4
Bruyneel :                   7 (5 reb.)
Lowagie :                   4
H. Desmet:                 6