01-10-13

wedstrijdverslag

Racing Brugge B - Bs Waregem B : 52-47                                                              12-12  /  28-20  /  39-38  /  52-47

 

Met een 1 op 3 zakte de jonge Waregemse garde af naar het KTA in Brugge om een andere jeugdige tegenstander te bekampen : Racing Brugge B. De Bruggelingen behaalden zelf nog geen overwinning en waren dus vastberaden de punten thuis te houden. Voor de bezoekers was het ook van moeten om niet onderaan in het klassement te blijven hangen. 

Beide ploegen konden in het begin van de wedstrijd geen pot maken. De slordigheden stapelden elkaar op en pas na 4 minuten was de 0-0 van het bord verdwenen. Waregem was duidelijk niet klaar, wat nochtans essentieel is in een wedstrijd. Brugge zette even erna ook z'n eerste punten op het bord en met veel gehakkel en gepruts werd het 12-12 na 10 minuten. 

In het tweede kwart werd het al snel duidelijk dat de thuisploeg veel meer zin had om deze partij te winnen. De roodhemden waren niet gretig genoeg en misten (naast zowat alle shots) veel vechtlust in hun spel. Aangezien Waregem niet scoorde, kon Brugge een kloofje slaan. Van 20-14 naar 25-17 en we gingen rusten bij 28-20 (!!!). 

In de tweede helft wakkerde de hoop op een overwinning even weer aan bij de bezoekers toen ze over gingen in een zone-verdediging. Zo konden ze terugkomen tot op 1 puntje, 36-35, maar te veel foutjes en misverstanden zorgden er voor dat ze niet dichter kwamen dan dat. Brugge kon in het vierde kwart controleren en een rush op het einde van de vierde quarter kwam helaas te laat.  Eindstand : 52-47

Conclusie : een off-day van onze jongens, want met 47 punten en maar 1 redelijk quarter kan je geen wedstrijd winnen en we weten dat als we wedstrijden willen winnen in 1e provinciale, we uit een heel ander vaatje zullen moeten tappen. 

Volgende week hopelijk eerherstel thuis tegen Sijsele. 

 

Waregem : 

Haeck                                     10

D. Denoulet                           0

Destadsbader             13

Dhont                                     0

De Smet                                 8

Marcou                                               0

Bruyneel                                 2

Declercq                                 2

B. Desmet                              0

Deleersnyder              0

Lowagie                                 3

H.Desmet                               9

 

Brugge: 

Van Hoornweder                   11

Van den Bussche       13

Van den Bussche       6

Vandromme                           3

Vandermeersch                      4

Van Eeghem                          5

Van den Bulcke                     0

Delarue                                              0

Van Eeghem                          4

 

Verhulst                                             6

De commentaren zijn gesloten.