21-09-13

wedstrijdverslag

Bs Waregem B - Zwevegem-Deerlijk A : 67-55                                                                 

 

Tweede thuismatch, en na twee opeenvolgende nederlagen hopen we onze eerste overwinning van het nog prille seizoen binnen te halen. Fusieploeg Zwevegem-Deerlijk is een taaie klant met een mix van jong geweld en oude krijgers en een goeie coach in Jody Vanacker. 

De wedstrijd kan in de beginfase alle kanten uit en beide ploegen geven elkaar geen duimbreed toe. De thuisploeg kan naar het einde van het eerste quarter toe dan toch het tij een beetje keren bij 19-15. 

Die voorsprong wordt in het tweede quarter meteen uitgewist door een aanwezige Melsens en de gebroeders Duyck, maar Waregem speelde hardnekkig en het bleef op karakter op voorsprong. De rust werd ingezet bij 34-28.

In de derde quarter kwam Waregem fel uit de kleedkamer, en vooral Desmet deed Deerlijk inside pijn. Haeck en Destadsbader duwden door zodat de kloof van 10 punten op het bord stond na 3 quarters. 50-38.

Met een slotoffensief wist Deerlijk-Zwevegem zich terug in de wedstrijd te knokken. En omdat Waregem een hele poos op 50 punten bleef steken kwamen de bezoekers terug tot op 2 punten : 50-48. Destadsbader en Desmet namen hun ploeg op sleeptouw in de laatste minuten en daardoor was de eerste zege van het seizoen een feit. Eindstand 67-55.

 

Waregem : 

Haeck 8

D. Denoulet 0

Destadsbader 18

Vanderhagen 0

De Smet 7

Marcou 2

Debo 0

Declercq 11

Bruyneel 4

Deleersnyder 4

Lowagie 2

Desmet 11

 

Zwevegem - Deerlijk :

Bourgeois 0

J.Duyck 4

Coussement 4

S. Duyck 5

Dhooghe 12

B. Duyck 5

Melsens 10

Dekyvere 4

Ghekiere 8

 

Vanderhaeghen 4

De commentaren zijn gesloten.