06-10-13

wedstrijdverslag

Bs Waregem B - Basket Sijsele B : 84-66                                                                                                                                                                                                             Q1: 31-16, Q2: 48-37, Q3: 71-46, Q4: 84-66Na de snertmatch vorige week op het veld van Racing Brugge was de jonge bende van coach Lannoo uit op revanche tegen een andere ploeg uit het Brugse: Basket Sijsele. Net als ons bestaat de tweede ploeg van Sijsele voornamelijk uit kadetten en juniors, met dan nog enkele oudere spelers daar aan toegevoegd. Sijsele speelde vorig seizoen in tweede provinciale en mocht in extremis mee over naar 1e. In het klassement stonden we gelijk, elk 1 match gewonnen en 3 matchen verloren. We konden wel nog eens met een voltallige ploeg aantreden, en dat moet voor een mentale opsteker zorgen.

Waregem startte in overdrive en de driepunters werden in een sneltempo door het netje gejaagd. Vooral Destadsbader en Bruyneel kwamen goed uit de startblokken. In de beginfase hield Sijsele echter nog goed stand, van 11-7 ging het naar 14-12 en 18-14. Maar de thuisploeg had nog een beetje in de tank. Destadsbader en De Smet duwden door en zo eindigde het eerste quarter bij 31-16. Sijsele is een knokkersploeg en ze lieten de kopjes niet hangen. Onze meerderheidssituaties werden niet afgemaakt en Sijsele liep enkele goeie fastbreaks. Na een 0-8 keerden de bezoekers terug tot 31-24. Weer waren het Destadsbader en Bruyneel die de bezoekers de mond snoerden. We gingen rusten bij 48-37.

Het derde quarter was van hoog niveau en iedereen droeg goed zijn steentje bij. Sijsele kon niet goed om met de druk en Waregem kon de voorsprong via easy baskets uitbreiden : 71-46. In het vierde quarter liet de thuisploeg een beetje begaan en daardoor konden de bezoekers nog 20 punten scoren. Eindstand: 84-66

Waregem reageerde op gepaste wijze en toonde dat het toch een stap vooruit heeft gezet. Volgende week bekampen we een andere promovendus in Mibac Middelkerke.Waregem :

Haeck                                    10p

D.Denoulet               1p 

Destadsbader                      23p (4x6) 3st

Vanderhagen                      2p

De Smet                                5p 3st

B. Denoulet              3p 3st

Bruyneel                               18p 5r

Declercq                               2p

Marcou                                  6p

Deleersnyder                       2p

Lowagie                                6p

Desmet                                 6pSijsele:

Buysse                                  5p

Vandebourry                        9p

J.Vandecasteele     8p

W.Vandecasteele    9p

Vandenbroele                      5p

Vermeiren                 12p

Taets                          8p

Vercruysse               3p

 

Tamsin                                  7p

De commentaren zijn gesloten.