24-10-13

wedstrijdverslag


 

De verplaatsing naar De Panne leek op papier een doenbare klus, maar aan onderschatting mochten we ons toch niet laten vangen. Toen het snel duidelijk werd dat guard Devliegher bij De Panne zich niet zou kleden zorgde dat al voor een mentale opsteker voor de bezoekers, die De Smet en B. Desmet moeten missen met blessures. 

De trend van de laatste weken zette zich ook deze week door : Een furieuze start voor Waregem. De Panne werd van het plein gespeeld en Waregem had de 20-punten kloof na het eerste quarter bijna te pakken: 9-28. Coach Wintein krabde even in zijn haar en besloot dan toch maar in een zone te gaan. Iets wat niet meteen leek te werken, want Destadsbader en Lowagie stonden aan het kanon. Het harde verdict was een 26-50 ruststand.

In de tweede helft liet Waregem zich een beetje meeslepen met het spel van de thuisploeg. Traag en agressief spel was heel even het toonbeeld van de wedstrijd. Desmet was gelukkig secuur vanop de vrijworplijn. 50-72 na 30 minuten. 

Het vierde quarter was een maat voor niets, nadat de machtsverhoudingen al lang duidelijk waren. Declercq kon zijn duivels ontbinden en de 'century' werd ei zo na gehaald. 

 

Duidelijke en verdiende overwinning voor de bezoekers die opschuiven naar de vijfde plek in de klassering.

Haeck  6, Destadsbader 22, Debo 2, Denoulet B 3, Bruyneel 7, Declercq 21, Deleersnijder 4, Lowagie 17, Desmet H 14

 

 

Quarterstanden:  9 – 28, 26 – 50, 50 – 72, 71 – 96 

De commentaren zijn gesloten.