22-11-13

wedstrijdverslag

Bs Waregem B - Bbc De Westhoek Zwevezele A : 61

75                                                                                                                                                                       

Q1: 17-30, Q2: 40-44, Q3: 50-61, Q4: 61-75

 

Om de goeie lijn van vorige week door te trekken moest er in eigen huis gewonnen worden van de veelbesproken ploeg uit Zwevezele. Ex- tweedenationaler Joerie Bourdeaux is daar nu aan de slag en daarnaast hebben ze nog een aantal geroutineerde spelers uit de streek rondlopen. Waregem stelt het nog steeds zonder de geblesseerde Lowagie en werd dus opnieuw met kadetten aangevuld. 

De wedstrijd startte met een bommenregen langs beide zijden, maar Zwevezele was de ploeg die zich kon doorzetten via Bourdeaux, 9-13. Kazmenko en Casteleyn dikten de score aan tot 9-20, via enkele onmogelijke shots en de thuisploeg moest in een time-out vluchten. De bedoeling was om de verdediging aan te scherpen, maar toen de bezoekers gerust mochten verder doen tot 17-30 slaagde de thuisploeg absoluut niet in dit opzet. Coach Lannoo verwachtte beterschap van zijn team in het tweede quarter en dat kreeg hij ook. Via de broers Denoulet, samen met Destadsbader, knaagde de thuisploeg aan de achterstand en na 2 minuten spelen stond het 28-32. 

Deleersnyder was inside een grote hap voor de bezoekers en met een driepunter kwam de thuisploeg weer op voorsprong, 35-34. De laatste 5 minuten waren een spelletje haasje over, en met een shot van bijna aan de middellijn schonk Hamers zijn team de voorsprong aan de rust. 40-44

Niets gebeurd natuurlijk, nog 20 minuten tijd om de bezoekers met een nederlaag naar huis te sturen. Toen de roodhemden echter desastreus aan het derde quarter startten werd het allemaal een pak moeilijker. De slechte aanvallen stapelden zich op en ervaren man Verhaeghe werd niet verdedigd. 45-52. Diezelfde Verhaeghe duwde door naar 45-57 en Waregem vond aanvallend geen antwoord. 50-61 na 3q.

Alles of niets in het laatste quarter dus, maar aangezien Waregem niets meer uit zijn mouw kon schudden en erg ongeïnspireerd speelde leek de nederlaag een logisch gevolg. Een 20-punten nederlaag werd nog net vermeden en de jonge thuisploeg kreeg vandaag een serieuze wake-up call. Eindstand 61-75.

Volgende week wacht een aartsmoeilijke opdracht met een onvolledige ploeg op het veld van titelkandidaat Koksijde.

 

Waregem :

Haeck 3 / Vanderhaeghen 0 / Destadsbader 10 / D. Denoulet 11  / De Smet 5 / B. Denoulet 11 / Debo 2 / Declercq 0 / B. Desmet 2 / Deleersnyder 7 / Bruyneel 6 / H. Desmet 4 

 

Zwevezele: 

Hamers 4 / Casteleyn 15 / Kazmenko 13 / Vandeputte 2 / Bourdeaux 16 / Vancayseele 3 / Verhaeghe 16 / Denoo 6 

De commentaren zijn gesloten.