26-11-13

wedstrijdverslag

BBC Koksijde A - Bent Schoenen Waregem Two

Bbc Koksijde A - Bs Waregem B : 87-69 Q1 : 27-21 Q2: 50-31 Q3: 65-55 Q4: 87-69

De two stond deze week voor een loodzware opdracht. Met een onvolledige ploeg (8 volwaardige spelers en Berend Desmet die met een knieblessure kampt) gaan winnen op het veld van een absolute titelkandidaat. Destadsbader was met de eerste ploeg mee naar Oudenaarde en de kadetten speelden op hetzelfde ogenblik in Tongeren. Koksijde speelt al het hele seizoen bovenaan en is met voorsprong de grootste ploeg uit de reeks. Met een viertal dubbele meters is hun bucket steevast goed gevuld. 
Koksijde moest in de beginfase wennen aan de snelheid van het Waregemse spel. Desmet werkte af voor de bezoekers die zo 2-6 voor kwamen. Koksijde herstelde snel en de bezoekers slikten via fast-breaks een 11-0, stand 13-6.
Het was pompen of verzuipen om in het eerste quarter in het spoor van de potige thuisploeg te blijven. Denoulet en Desmet konden offensief nog een beetje weerwerk bieden, maar 27 punten slikken in een quarter is te veel. 27-21. In het tweede quarter ging Koksijde op zoek naar de 10-puntenkloof en ze vond die halfweg het tweede quarter bij 35-25. Bij Waregem sputterde de scoremachine, maar Koksijde deed gewoon verder. De Doelder en Oyaert kregen de scores inside op een dienblaadje geserveerd en de bezoekers snakten naar de rust. Rust: 50-31.
Positief is dat de jonge bezoekers er aan de rust nog steeds in bleven geloven. Het spelbeeld in de derde quarter was er dan ook naar. Koksijde nam het allemaal te gemakkelijk op en de roodhemden knokten zich terug in de partij. Met bij momenten harde verdediging kon het de thuisploeg enigszins stil leggen. Oudere spelers Denoulet, Desmet en De Smet pepten hun team op en gesteund door Haeck sloop het beetje bij beetje dichterbij. Opeens stond het 61-49 en met driepunters van Declercq en Haeck zelf 65-55 aan het einde van het derde quarter. Met volle moed werd de laatste periode aangevangen, maar het bleek al snel dat het ervaren Koksijde te uitgekookt was om zich te laten ringeloren. Enkele akkefietjes zorgden er voor dat de bezoekers zich meer met de scheidsrechter gingen bezig houden dan met de match. Koksijde spurtte naar 71-55 en keek niet meer achterom. Eindstand 87-69.
Verdiende overwinning voor een sterk Koksijde dat zich zeker titelkandidaat mag noemen. Tweede zware nederlaag op rij voor onze Two en met de wedstrijd tegen een beresterk Moorsele in het vooruitzicht zal het zwoegen zijn om een derde opeenvolgende nederlaag te vermijden. 


Waregem : 

Haeck 12 / De Smet 7 / Denoulet 16 / Debo 5 / Declercq 7 / B. Desmet 2 / Deleersnyder 0 / Bruyneel 5 / H. Desmet 15

Koksijde :

Devreker 11 / Vlamynck 7 / Albrecht 5 / De Doelder 11 / Becue 4 / Vandecasteele 10 / N. Staelens 2 / Vanacker 13 / S. Staelens 1 / Oyaert 23

De commentaren zijn gesloten.