01-12-13

wedstrijdverslag

Bent Schoenen Waregem Two - Basket Alumes Moorsele A

Q1: 14-12, Q2: 36-31, Q3: 53-46, Q4: 74-66 

Opnieuw au grand complet ( op uitzondering van Otte Lowagie dan) en gebrand op een overwinning na de blamage in Koksijde ontvingen de Bent-boys 2 in eigen huis het sterke Moorsele. Moorsele draait al de hele eerste ronde mee bovenaan het klassement en mengt zich op die manier in de titelstrijd. Een ruime overwinning tegen Koksijde toont hun vele kwaliteiten. Met oudgediende Sam Deconinck zien we ook nog eens een bekend gezicht opduiken in de Treffer. Coach Lannoo was langs onze zijlijn afwezig door ziekte, maar werd uiteraard vervangen door coach Jan Huyghebaert. Na de door de voorzitter geschonken opworp, kon de wedstrijd beginnen.

Beide ploegen kwamen niet al te vlot tot score in de beginfase, Waregem startte traditioneel met een resem driepunters aangevoerd door Destadsbader en Bruyneel, 9-5. Het bleef een lage score in de eerste quarter, maar Moorsele kon terug langszij komen via hun 'big guy' Doens. Het eerste quarter eindigde op 14-12.

In de tweede quarter bleven de beide ploegen elkaar geen duimbreed toe geven. Waregem rekende nog steeds op een vlot scorende Destadsbader en bij de bezoekers werden de puntjes vooral van op de vrijworplijn gesprokkeld, 22-23. Naar het einde van het tweede quarter toe kon Desmet profiteren van de foutenlast bij de grote jongens van Moorsele en kon Waregem een kleine voorsprong uitbouwen, 36-31 ruststand.

Moorsele kwam sterk uit de kleedkamer dankzij Rappé en Vantomme en nam bij 36-37 de leiding over. Alweer Destadsbader vond een antwoord en met een goeie prestatie van de bank nam Waregem het roer over. De Smet was een gesel voor de aanvallende 'plays' van Moorsele. Van 40-40 ging het naar 46-40 en via een sterke Haeck (letterlijk en figuurlijk) zelfs naar 51-40. Moorsele herpakte zich terug een beetje via Doens, maar Denoulet zorgde op de buzzer toch voor de 7-punten kloof, 53-46. Een stunt was in de maak, maar dan moest er nog 10 minuten kalm en geconcentreerd gebasket worden. Driepunters van Haeck vlogen Moorsele om de oren, maar Vantomme hield voet bij stuk. 59-54. De bezoekers naderden zelfs eventjes op 1 puntje, maar driepunters van Destadsbader en Denoulet zorgden voor ademruimte. Bruyneel bleef kalm aan de lijn en met nog een driepunter zette uitblinker Destadsbader de kers op de taart. Eindstand: 74-66.

Welverdiende en deugddoende overwinning voor onze Two-ploeg, dat zo met 6 overwinningen en 6 nederlagen in balans blijft. Volgende week de verplaatsing naar de paardenstallen van RHK Oostende.

Waregem:

Haeck 11 / Vanderhaeghen 0 / Destadsbader 25 (5x3) / D.Denoulet 0 / De Smet 2 (4 steals)  / B. Denoulet 5 / Debo 0 / Declercq 3 / B. Desmet 2 / Deleersnyder 2 / Bruyneel 13 / H.Desmet 11

Moorsele:

Vermeersch 0 / Couturon 4 / Denoulet 10 / Doens 14 / Deconinck 8 / Rappé 10 / Gobeyn 0 / Debommarez 6 / Vantomme 14 

De commentaren zijn gesloten.