07-12-13

wedstrijdverslag

07/12/13             RHK Oostende - Bs Waregem B  : 58-74

                                                                                                         Q1:11-17 /  Q2: 22-33  /  Q3: 40-54 /  Q4: 58-74

 

Doordat de eerste ploeg op hetzelfde ogenblik in Melsele aan de bak moest, stond de Two voor aanvang van de match tegen eeuwige rivaal RHK zonder Destadsbader en coach Lannoo. De nodige kadetten Vanderhaeghen en Denoulet werden meegevraagd en assistent-coach Huyghebaert viel nogmaals in. RHK schommelt onderaan in het klassement, maar de ervaring leert ons dat spelen in de Paardenstallen nooit een makkie is. De "harde borden, stugge ringen" zijn bekend en RHK staat nog altijd gelijk aan bijna 40 minuten zone verdediging.

De wedstrijd kwam enorm traag op gang en na 5 minuten spelen staat het nog steeds 2-2. Bruyneel kon voor de bezoekers doorduwen naar 3-9, maar via Defreyne kwam RHK opnieuw in de partij en greep het zelfs de voorsprong bij 11-10. Denoulet van op de vrijworplijn en Vanderhaeghen op de buzzer zorgden ervoor dat Waregem het eerste quarter winnend afsloot, 11-17.

Het spelbeeld bleef hetzelfde in de tweede quarter, waar een lage score werd aangehouden. RHK kwam geen stap dichter bij want Waregem vond iedere keer een antwoord. Aan het einde van het tweede quarter sloeg Waregem een kloofje via driepunters van Denoulet en inside werk van Desmet. Ruststand: 22-33.

RHK had de strijdbijl nog niet begraven en startte het derde quarter dan ook fel. Heugeu schoot RHK ietsje dichter, maar Bruyneel en De Smet hielden de 10-puntenkloof intact, 25-39. Dat scoreverloop werd gedurende het hele derde quarter aangehouden, 40-54.

Een erg potig (soms zelf overdreven) RHK moest in het vierde quarter alles op alles zetten om de overwinning uit de brand te slepen. Daarvoor moesten ze eerst een antwoord vinden op Desmet, die inside deed wat hij wou. Met onmogelijke shots stuwde hij de bezoekers naar 43-60. Een driepunter met een fout er op van Denoulet zette de bezoekers in vuur en vlam, tot grote ontsteltenis van de furieuze thuisploeg. 46-64. De wedstrijd was ondertussen gespeeld en RHK kon zo'n achterstand niet meer overbruggen. Volwassen zege van de jonge bezoekers die zo de heenronde met een positief saldo afsluiten. 7 overwinningen tegenover 6 nederlagen. Volgende week wacht de moeilijke wedstrijd tegen Racing Brugge.

Oostende :

T. Defreyne 8 / Heugeu 11 / B. Defreyne 9 / Caron 3 / Jauquet 3 / Naessens 13 / Engelen 3 / Jouret 3 / Schaepdrijver 5

Waregem :

Haeck 5  /  Vanderhaeghen 2  /  D. Denoulet 0  /  De Smet 6  /  B. Denoulet 25 (5x3)  /  Debo 0  /  Declercq  /  B. Desmet 5  /  Deleersnyder 0  /  Bruyneel 10  /  H. Desmet 21 (9 reb.) 

De commentaren zijn gesloten.