26-01-14

wedstrijdverslag

Vk Iebac Ieper A - Bs Waregem B : 77-55                             Quarters:   22-14 / 40-29 / 59-47 / 77-55

 

Misschien was het nu wel het gepaste moment om naar de schuur van Iebac af te zakken. Met 6 opeenvolgende overwinningen zijn we toch in goede doen, nietwaar ? Leider in het klassement Iebac Ieper verloor nog maar 2 keer dit seizoen, 2 keer op verplaatsing. Hun stokoude zaal gaf hen dus een serieus thuisvoordeel, maar wij waren niet gekomen om te verliezen natuurlijk. Opsteker voor Waregem is dat ze Lowagie terug in de kern mogen verwelkomen. Hij trainde al een tijdje mee, maar is dus nu eindelijk opnieuw speelklaar. Destadsbader was mee met de eerste ploeg naar Houthalen.

Iebac nam de beste start via Dewaele, 0-4. Bruyneel bevestigde zijn goede vorm van de laatste weken en kon weerwerk bieden onder de borden. Foutenlast bij de bezoekers zorgde ervoor dat coach Huyghebaert snel in de rotatie moest gaan. Eerste quarter : 22-14.

De wisselende defense bij Waregem, nu eens man to man dan eens zone, werd goed omspeeld door de thuisploeg. Guard Deprez zette zijn ploeg op en de bezoekers vonden geen antwoord voor het afstandsschot van de jongste Vanooteghem. De Smet deed wat hij kon om zijn ploeg in het kielzog van Ieper te houden. Ruststand: 40-29.

De tweede helft startte veelbelovend voor Waregem. Met Lowagie aan het kanon keerden de bezoekers beetje bij beetje terug. De thuisploeg vond eventjes geen antwoord tegen de bezoekende press. Na enkele balverliezen en scores van Desmet keerden de bezoekers zelfs terug tot op 5 punten. Maar Deprez en Dewaele panikeerden niet en ze herstelden al snel terug de tien punten kloof. 59-47 Waregem was moegestreden in het vierde quarter en besefte dat hier in Iebac niets te rapen viel. Ieper vergrootte z'n voorsprong tot 20 punten, een vertekend beeld van de wedstrijd.

Waregem moet kunnen toegeven dat dit Ieper nog een maatje te groot is en op die manier komt een einde aan de zegereeks. Volgende week wacht het bekerduel tegen Poperinge.

Iebac:

Dewaele 8 / L.Vanooteghem 20 / S.Vanooteghem 7 / Dervaux 5 / Deprez 15 / Vanhaverbeke 8 / Pieters 6 / Berquin 8 / Esprit 0

Waregem :

Haeck 6 / Marcou 3 / D.Denoulet 0 / De Smet 9 / B.Denoulet 3 / Bruyneel 13 / Declercq 0 / B.Desmet 0 / Deleersnyder 2 / Lowagie 12 / H.Desmet 7=

De commentaren zijn gesloten.