05-02-14

wedstrijdverslag

Bs Waregem B - BBC Poperinge A (+5) : 95-80                                                                                                 Q1: 19-28  /  Q2: 35-42  /  Q3: 63-60  /  Q4: 95-80

 

In de 1/8e finales van de beker van West-Vlaanderen nam Waregem het thuis op tegen tweedeprovincialer Poperinge. Poperinge was voor ons een onbekende ploeg, maar aan de grijze haren bij de spelers te zien was het een ervaren ploeg. Ze staan in de middenmoot in het klassement, maar winnen van de topploegen. Al laten ze dan steken vallen tegen de staartploegen. Het was dus opletten geblazen voor de thuisploeg.

Desmet kon er niet bij zijn omdat hij zijn laatste examen nog moest afleggen. Destadsbader konden we dan wel weer verwelkomen bij de tweede ploeg.

Het voorgift van 5 punten werd door de thuisploeg vrijwel meteen weggewerkt, maar dan leek Waregem er precies gerust in. De Poperingse shotters mochten naar hartenlust aanleggen van achter de driepuntlijn. Vooral Hoflack en Somon hielden hun ploeg op voorsprong. Q1; 19-28.

De tweede quarter bracht niet meteen beterschap en Waregem maakte domme fouten die Poperinge naar de vrijworplijn stuurden. Op de lijn deden de bezoekers het voortreffelijk, waardoor ze bij de rust nog steeds een voorsprong van 7 punten zagen.

Coach Lannoo gaf met een donderpreek aan dat het zo niet verder kon. Onder impuls van Destadsbader en Deleersnyder greep Waregem halfweg het derde quarter de voorsprong. De bezoekers smeekten om een time-out, maar die kwam er niet meteen. Somon probeerde zijn team aan het einde van het derde quarter weer in de match te duwen. Q3: 63-60.

Waregem duwde bij het begin van het vierde quarter het gaspedaal stevig in, zodat de bezoekers begonnen puffen en blazen. Na drie minuten strakke defense en driepunters van Denoulet en Destadsbader stond het plots 83-63 waardoor de wedstrijd in een beslissende plooi viel. Waregem speelde de laatste minuten van de wedstrijd gewoon mee met de tegenstrever, maar de zege kwam niet meer in gevaar. 95-80 Zo stoot Waregem door naar de kwartfinales van de beker waar het Olbak Bissegem treft.

Waregem:

Haeck 5 (4 steals) / Marcou 2 / Destadsbader 30 ( 5x3) / D.Denoulet 6 / De Smet 3 (5 reb.) / B.Denoulet 10 (3x3) / Debo 2 / Declercq 2 / B.Desmet 0 / Deleersnyder 19 / Lowagie 6 / Bruyneel 10 

De commentaren zijn gesloten.