20-02-14

wedstrijdverslag

BBC De Westhoek Zwevezele A - Bs Waregem B : 55-78                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Q1: 25-22, Q2:35-42 ,Q3:49-69 ,Q4:55-78

Na de ochtendwedstrijd met de juniors in Falco Gent moesten de Bent-boys diezelfde avond al weer aan de slag in de Sporthalle van Zwevezele. Zwevezele, de ambitieuze pannenkoekenploeg waarvan Waregem in de heenronde een serieuze oplawaai had gekregen. Uit op revanche en gesteund door eergevoel gingen de roodhemden dus op zoek naar een overwinning. Met coach Huyghebaert aan het roer en coach Lannoo die assisteerde na het spijtige voorval met Sebastién Vermeulen (speler van de one) in Mons. Chapeau dat coach Lannoo toch aanwezig was. Na de spectaculaire ploegvoorstelling van de thuisploeg konden we er aan beginnen.

Lowagie, De Smet, Haeck, Bruyneel en Desmet startten aan de partij. In de beginfase hadden beide ploegen nog niet veel zin om te verdedigen en leken we naar een NBA-score te gaan. Bourdeaux kon op zijn gemak zijn puntjes maken, maar ook wij vonden gemakkelijk de weg naar de ring. Dit vertaalde zich in een 25-22 stand na het 1e quarter. 

De tweede quarter startte in dezelfde tred, maar dan snoerden de bezoekers de verdediging een beetje aan. De Zwevezeelse shotters kregen geen ruimte om een schot te lossen en het grote veld bleek toch een voordeel voor de bezoekers. Waregem eindigde de eerste helft sterk en ging rusten bij 35-42. 

Na de rust moest de thuisploeg zich herpakken, maar integendeel. Zwevezele was de pedalen volledig kwijt en kreeg niets meer voor elkaar. In aanval lukte niets en in verdediging konden ze de jonge bezoekers niet afstoppen. Waregem profiteerde hier gretig van en ging gezwind door naar een 20-punten kloof. Q3 : 49-69.

Q4 was er geen om in te kaderen. De bankzitters kregen bij de thuisploeg kansen, maar konden maar 6 punten scoren. Waregem deed niet veel beter met 9 punten. 

Na 40 minuten kwam Waregem toch als verdiende winnaar uit de bus en had het zijn revanche voor de heenmatch beet. Volgende week wacht de topper tegen Koksijde. 

Speelden : Haeck - Marcou - Debo - D.Denoulet - De Smet - B. Denoulet - Bruyneel - B. Desmet - Deleersnyder - Lowagie - H. Desmet

De commentaren zijn gesloten.