26-02-14

wedstrijdverslag

Bs Waregem B - BBC Koksijde A : 86-68

 

Waregem verloor in de heenronde met 18 punten in Koksijde, weliswaar met een afgezwakte ploeg doordat de One op hetzelfde tijdstip speelde. Koksijde was zeker de verdiende winnaar toen, maar Waregem was uit op revanche. In de terugronde staan we met zes zeges en 1 nederlaag (tegen leider Iebac Ieper) en stegen we ondertussen naar de vierde plaats. Tegen de derde uit de klassering, Koksijde was niets onmogelijk dus.

Koksijde nam de beste start via hun vlot scorende point guard Vlamynck. Waregem herstelde al snel en het eerste quarter toonde voor de rest mooi basketbal. Dit vertaalde zich in een hoge 24-21 score na het eerste quarter. In de tweede quarter kreeg Vlamynck hulp van Devreker en had Waregem het iets moeilijker om te scoren. Haeck hield zijn team in de wedstrijd en samen met Denoulet joeg hij de driepunters vlotjes door de ring. Toch was het Koksijde die met een kleine voorsprong de rust inging.

In de derde quarter werd het tempo de hoogte ingejaagd door de thuisploeg. Koksijde had steeds meer moeite om aan te klampen en dat zorgde voor frustraties. Technische fouten en opzettelijke fouten stapelden zich op en 2 tegenstrevers moesten geblesseerd aan de kant blijven. Met een buzzer-beater eindigde Waregem het derde quarter en had het zo een voorsprong van 7 punten.

De laatste tien minuten bleken er te veel aan voor de bezoekers. 5 fouten en een uitsluiting van nog 2 kustjongens betekende dat ze met 4 spelers overbleven. Desmet verdedigde de bucket bij de thuisploeg en scoorde naar hartenlust op de vrijworplijn waardoor Waregem zeker was van de overwinning. Belangrijk detail: Waregem wint met 18 punten verschil, wat de onderlinge stand ex aequo brengt. Misschien kan dit belangrijk worden in de toekomst.

Met 7 overwinningen en 1 nederlaag zet Waregem zijn bijna perfecte terugronde verder. De volgende test wordt de verplaatsing naar Moorsele.

Eindstand: 86-68

 

Waregem

Haeck 14 (4x3) - Debo 0 - D.Denoulet 0 - De Smet 9 - Denoulet 16 (4x3) - Bruyneel 7 - Declercq 5 - B.Desmet 7 - Deleersnyder 2 - Lowagie 8 - H.Desmet 18

 

Koksijde

Devreker 13 - Vlamynck 18 - Becue 12 - Vandecasteele 6 - N.Staelens 2 - Vanacker 2 - S.Staelens 3 - Oyaert 12

De commentaren zijn gesloten.