27-02-14

Pers vandaag

Benoit HNB 001.jpg

26-02-14

wedstrijdverslag

Bs Waregem B - BBC Koksijde A : 86-68

 

Waregem verloor in de heenronde met 18 punten in Koksijde, weliswaar met een afgezwakte ploeg doordat de One op hetzelfde tijdstip speelde. Koksijde was zeker de verdiende winnaar toen, maar Waregem was uit op revanche. In de terugronde staan we met zes zeges en 1 nederlaag (tegen leider Iebac Ieper) en stegen we ondertussen naar de vierde plaats. Tegen de derde uit de klassering, Koksijde was niets onmogelijk dus.

Koksijde nam de beste start via hun vlot scorende point guard Vlamynck. Waregem herstelde al snel en het eerste quarter toonde voor de rest mooi basketbal. Dit vertaalde zich in een hoge 24-21 score na het eerste quarter. In de tweede quarter kreeg Vlamynck hulp van Devreker en had Waregem het iets moeilijker om te scoren. Haeck hield zijn team in de wedstrijd en samen met Denoulet joeg hij de driepunters vlotjes door de ring. Toch was het Koksijde die met een kleine voorsprong de rust inging.

In de derde quarter werd het tempo de hoogte ingejaagd door de thuisploeg. Koksijde had steeds meer moeite om aan te klampen en dat zorgde voor frustraties. Technische fouten en opzettelijke fouten stapelden zich op en 2 tegenstrevers moesten geblesseerd aan de kant blijven. Met een buzzer-beater eindigde Waregem het derde quarter en had het zo een voorsprong van 7 punten.

De laatste tien minuten bleken er te veel aan voor de bezoekers. 5 fouten en een uitsluiting van nog 2 kustjongens betekende dat ze met 4 spelers overbleven. Desmet verdedigde de bucket bij de thuisploeg en scoorde naar hartenlust op de vrijworplijn waardoor Waregem zeker was van de overwinning. Belangrijk detail: Waregem wint met 18 punten verschil, wat de onderlinge stand ex aequo brengt. Misschien kan dit belangrijk worden in de toekomst.

Met 7 overwinningen en 1 nederlaag zet Waregem zijn bijna perfecte terugronde verder. De volgende test wordt de verplaatsing naar Moorsele.

Eindstand: 86-68

 

Waregem

Haeck 14 (4x3) - Debo 0 - D.Denoulet 0 - De Smet 9 - Denoulet 16 (4x3) - Bruyneel 7 - Declercq 5 - B.Desmet 7 - Deleersnyder 2 - Lowagie 8 - H.Desmet 18

 

Koksijde

Devreker 13 - Vlamynck 18 - Becue 12 - Vandecasteele 6 - N.Staelens 2 - Vanacker 2 - S.Staelens 3 - Oyaert 12

20-02-14

wedstrijdverslag

BBC De Westhoek Zwevezele A - Bs Waregem B : 55-78                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Q1: 25-22, Q2:35-42 ,Q3:49-69 ,Q4:55-78

Na de ochtendwedstrijd met de juniors in Falco Gent moesten de Bent-boys diezelfde avond al weer aan de slag in de Sporthalle van Zwevezele. Zwevezele, de ambitieuze pannenkoekenploeg waarvan Waregem in de heenronde een serieuze oplawaai had gekregen. Uit op revanche en gesteund door eergevoel gingen de roodhemden dus op zoek naar een overwinning. Met coach Huyghebaert aan het roer en coach Lannoo die assisteerde na het spijtige voorval met Sebastién Vermeulen (speler van de one) in Mons. Chapeau dat coach Lannoo toch aanwezig was. Na de spectaculaire ploegvoorstelling van de thuisploeg konden we er aan beginnen.

Lowagie, De Smet, Haeck, Bruyneel en Desmet startten aan de partij. In de beginfase hadden beide ploegen nog niet veel zin om te verdedigen en leken we naar een NBA-score te gaan. Bourdeaux kon op zijn gemak zijn puntjes maken, maar ook wij vonden gemakkelijk de weg naar de ring. Dit vertaalde zich in een 25-22 stand na het 1e quarter. 

De tweede quarter startte in dezelfde tred, maar dan snoerden de bezoekers de verdediging een beetje aan. De Zwevezeelse shotters kregen geen ruimte om een schot te lossen en het grote veld bleek toch een voordeel voor de bezoekers. Waregem eindigde de eerste helft sterk en ging rusten bij 35-42. 

Na de rust moest de thuisploeg zich herpakken, maar integendeel. Zwevezele was de pedalen volledig kwijt en kreeg niets meer voor elkaar. In aanval lukte niets en in verdediging konden ze de jonge bezoekers niet afstoppen. Waregem profiteerde hier gretig van en ging gezwind door naar een 20-punten kloof. Q3 : 49-69.

Q4 was er geen om in te kaderen. De bankzitters kregen bij de thuisploeg kansen, maar konden maar 6 punten scoren. Waregem deed niet veel beter met 9 punten. 

Na 40 minuten kwam Waregem toch als verdiende winnaar uit de bus en had het zijn revanche voor de heenmatch beet. Volgende week wacht de topper tegen Koksijde. 

Speelden : Haeck - Marcou - Debo - D.Denoulet - De Smet - B. Denoulet - Bruyneel - B. Desmet - Deleersnyder - Lowagie - H. Desmet

09-02-14

Wedstrijdverslag

08/02/13 Bs Waregem B - ACJ Brugge : 56-44 Q1: 11-10 /  Q2: 24-25 / Q3: 45-35 / Q4: 56-44

Na het bekerweekend vatte de competitie dit weekend weer aan met een thuiswedstrijd tegen ACJ Brugge. In de heenronde konden we een overwinning uit de brand slepen na een erg moeilijke match. Destadsbader zat geblesseerd langs de kant en zag dat Brugge maar met 7 spelers was afgekomen, waaronder ex-ploegmaat Vandaele.
De Smet opende de score voor de thuisploeg maar daarna was het 5 minuten wachten op een volgende score. Vrijwel elke bal ging ernaast, gelukkig deed ACJ niet veel beter. Het was een draak van een eerste quarter en beide ploegen moesten zich reppen om meer dan 10 punten te scoren: 11-10.
Het tweede quarter bracht niet veel beterschap. Kansen werden de nek omgewrongen en inleggers werden gemist. Voor de thuisploeg was een goeie invalbeurt van Declercq een opsteker. Toch geraakten beide ploegen niet op gang en was de ruststand 24-25.
In het derde quarter sloeg Waregem een kloofje dankzij driepunters van Haeck en Denoulet De 7 Brugse spelers begonnen op hun tandvlees te zitten. Spelers vroegen om vervanging en er werden minder fast-breaks gelopen. Aan het einde van het derde quarter stond een 10-puntenkloof op het bord: 45-35.
In het vierde quarter werd de voorsprong al snel uitgebreid naar 15 punten, daarna viel Waregem een beetje stil waardoor ACJ opnieuw in de match kwam, maar dichter dan op 7 punten kwam het niet meer. Eindstand 56-44.
Volgende week proberen we iets te rapen tussen de pannenkoeken in Zwevezele.
Waregem :

Haeck 9 / Marcou 0 / Debo 0 / D.Denoulet 5 / De Smet 2 / B.Denoulet 14 (3x3) / Bruyneel 7 (7 rebounds) / Declercq 7 / B.Desmet 4 / Deleersnyder 4 (4 blocks) / Lowagie 2 / H.Desmet 2

ACJ:

Zutterman 5 / Dejonghe 6 / Chielens 7 / Bossuyt 12 / Vandaele 8 / Vantyghem 4 / Moerman 2

05-02-14

wedstrijdverslag

Bs Waregem B - BBC Poperinge A (+5) : 95-80                                                                                                 Q1: 19-28  /  Q2: 35-42  /  Q3: 63-60  /  Q4: 95-80

 

In de 1/8e finales van de beker van West-Vlaanderen nam Waregem het thuis op tegen tweedeprovincialer Poperinge. Poperinge was voor ons een onbekende ploeg, maar aan de grijze haren bij de spelers te zien was het een ervaren ploeg. Ze staan in de middenmoot in het klassement, maar winnen van de topploegen. Al laten ze dan steken vallen tegen de staartploegen. Het was dus opletten geblazen voor de thuisploeg.

Desmet kon er niet bij zijn omdat hij zijn laatste examen nog moest afleggen. Destadsbader konden we dan wel weer verwelkomen bij de tweede ploeg.

Het voorgift van 5 punten werd door de thuisploeg vrijwel meteen weggewerkt, maar dan leek Waregem er precies gerust in. De Poperingse shotters mochten naar hartenlust aanleggen van achter de driepuntlijn. Vooral Hoflack en Somon hielden hun ploeg op voorsprong. Q1; 19-28.

De tweede quarter bracht niet meteen beterschap en Waregem maakte domme fouten die Poperinge naar de vrijworplijn stuurden. Op de lijn deden de bezoekers het voortreffelijk, waardoor ze bij de rust nog steeds een voorsprong van 7 punten zagen.

Coach Lannoo gaf met een donderpreek aan dat het zo niet verder kon. Onder impuls van Destadsbader en Deleersnyder greep Waregem halfweg het derde quarter de voorsprong. De bezoekers smeekten om een time-out, maar die kwam er niet meteen. Somon probeerde zijn team aan het einde van het derde quarter weer in de match te duwen. Q3: 63-60.

Waregem duwde bij het begin van het vierde quarter het gaspedaal stevig in, zodat de bezoekers begonnen puffen en blazen. Na drie minuten strakke defense en driepunters van Denoulet en Destadsbader stond het plots 83-63 waardoor de wedstrijd in een beslissende plooi viel. Waregem speelde de laatste minuten van de wedstrijd gewoon mee met de tegenstrever, maar de zege kwam niet meer in gevaar. 95-80 Zo stoot Waregem door naar de kwartfinales van de beker waar het Olbak Bissegem treft.

Waregem:

Haeck 5 (4 steals) / Marcou 2 / Destadsbader 30 ( 5x3) / D.Denoulet 6 / De Smet 3 (5 reb.) / B.Denoulet 10 (3x3) / Debo 2 / Declercq 2 / B.Desmet 0 / Deleersnyder 19 / Lowagie 6 / Bruyneel 10