30-03-14

wedstrijdverslag

29/03/14                             Olbak Bissegem A - Bs Waregem B : 93-76                                          Q1: 19-19            Q2: 44-42            Q3: 70-62           Q4: 93-76

 

 

In tweede klasse stond de wedstrijd Wevelgem-Waregem op het programma. Omdat de fanionploeg maar over zes spelers kon beschikken, deden ze een beroep op Haeck, Bruyneel, Destadsbader en Desmet. Met de blessure van De Smet daar nog eens bij zakte Waregem maar met een halve ploeg af naar Bissegem. De Bent-boys moesten het stellen met zes juniors, drie kadetten en één miniem. Niets te verliezen dus tegen de ervaren ploeg uit Bissegem.

Waregem startte zonder verplichtingen en speelde volledig vrij. Met de jonge ploeg lukte verrassend veel. Eén ding was wel van bij het begin duidelijk, de scheidsrechters zaten er kort op. Héél kort. Enkele spelers kwamen al in de problemen met 2 fouten in het eerste quarter. Toch bleef de wedstrijd gelijk opgaan. 19-19 na tien minuten.

Via Destaebel en Van Exem zette Olbak door in het tweede quarter. Waregem had moeite om de thuisploeg bij te benen en kroop in een zone. Bij 39-31 kroop ook Olbak kroop in een zone, maar via 4 driepunters in het tweede quarter van B. Denoulet kwam Waregem weer langszij bij 42-42. Ruststand 44-42.

In het derde quarter was Olbak vastberaden om de definitieve kloof te slaan. Maar door de vele fouten kwamen de beide ploeg enorm veel op de vrijworplijn (59 vrijworpen in totaal) waardoor beide ploegen in mekaars buurt bleven. Olbak kon de kloof niet boven de 10 punten krijgen. 70-62.

Het vierde quarter was er te veel aan voor de piepjonge bezoekers. Speler na speler vloog er uit met 5 fouten. Destaebel woog te zwaar door inside en kon alles binnen leggen wat er naast viel. D.Denoulet, B.Denoulet, Declercq, Desmet, Lowagie en Deleersnyder mochten niet meer meedoen dus eindigden de bezoekers de wedstrijd met 4 man. Het uiteindelijk verschil gaf een vertekend beeld van de wedstrijd.

Waregem streed voor wat het waard was, maar meer zat er niet in. Volgende week staat Oedelem op het programma, met hopelijk een volledige ploeg.

Olbak:

Verdure 5 / Vanhauwaert 3 / Vanneste 0 / Van Exem 24 / Deloddere 5 / Vanfleteren 3 / Destaebel 18 / Verfaille 1 / Kestemont 14 / Loof 18 / Vanwalleghem 2

Waregem:

Simons 0 / Vanderhaeghen 0 / D.Denoulet 4 / E. De Smet 4 / B.Denoulet 29 (5x3) / Debo 5 / Declercq 8 / B. Desmet 13 / Deleersnyder 9 / Lowagie 4 =

De commentaren zijn gesloten.