11-01-15

wedstrijdverslag

Bs Waregem B - Bbv Oedelem A: 56-68   ( 16-16, 25-32, 47-54 , 56-68)

 

Zowel Waregem als Oedelem konden vorige week de overwinning vieren. Waregem won gemakkelijk in Wielsbeke, terwijl Oedelem weinig partij had aan Koksijde. Beide ploegen staan dan ook met een gelijkaardige record (Waregem 7-7; Oedelem 6-8) wat voor een aangename wedstrijd moest zorgen. Waregem miste Lowagie, Dhont, Debo (allen geblesseerd) en Declercq (examens), maar dit werd opgevangen door vier kadetten. Oedelem miste alleen Van Nevel.

D.Denoulet opende de score voor de thuisploeg met een driepunter, maar Oedelem had meteen een antwoord klaar. Via Haeck en Bruyneel duwde Waregem door tot 10-5, wat een bezoekende time-out opleverde. Na die time-out ging het ook bij de bezoekers beter draaien en kon na 10 minuten alles herspeeld worden: 16-16. In de tweede quarter was de thuisploeg vastberaden om een beslissende plooi in de wedstrijd te leggen. Vanderhaegen zorgde voor 25-19. Daarna kon Waregem echter 6 (!!) minuten niet meer scoren, wat Oedelem de kans gaf om op en over de thuisploeg te springen. Een 0-13 en 25-32 aan de rust was dan ook het logische gevolg. In de tweede helft startte Waregem gefocust via Bruyneel. Maar veel dichter dan op vier punten kwam het niet. Dan vond Van Iseghem het welletjes, hij ontbond zijn duivels en met drie driepunters op rij zorgde hij voor een verschil van 15 punten, 37-52. D.Denoulet en Desmet konden aan het einde van het derde quarter nog milderen met een 10-2: 47-54. Het vierde quarter was alles of niets voor Waregem. Helaas voor de thuisploeg deed ex-Waregem speler Vandaele de verdediging inside en outside pijn. Met een poster dunk zette hij de kers op de Oedelemse taart. Eindstand 56-68. Tweede opeenvolgende thuisnederlaag voor de roodhemden, die zich volgende week kunnen herpakken tegen Koksijde. 

 

Waregem: Haeck 7 / Vanderhaeghen 7 / D.Denoulet 12 / Marcou 0 / De Smet 2 / Devolder 0 / Bruyneel 17 / M.Denoulet 2 / Dewaele 0 / Lezy / Leneeuw 0 / Desmet 9 

 

 

Oedelem: Messelier 4 / Sercu 1 / Van Iseghem 18 / Vandamme 6 / Chielens 6 / Debaets 5 /  Vandaele 20 / De Mey 2 / Devos 6 

04-01-15

wedstrijdverslag

1e Provinciale; Basket Wielsbeke A – Bent Schoenen Waregem B: 62-86

 

In de eerste provinciale van het West-Vlaamse basketbal stond op speeldag 14 de wedstrijd tussen Basket Wielsbeke en Bent Schoenen Waregem op het programma. Thuisploeg Wielsbeke, spelend in de Vlaschaard, promoveerde vorig jaar als derde in de stand vanuit tweede provinciale en is aan een wisselvallig seizoen bezig. Na een degelijke seizoensstart met hier en daar een mooie overwinning op verplaatsing (het won onder andere in Oedelem en RHK), is het nu bezig aan een reeks van vijf nederlagen op rij. Een reeks die ze zo snel mogelijk een halt willen toeroepen. Voor deze confrontatie staan ze dan ook twaalfde en voorlaatste in het klassement, met 3 zeges en 10 nederlagen en alleen Wervik achter zich. De bezoekers uit Waregem kunnen betere papieren voorleggen. Vorig jaar verraste Waregem vriend en vijand door met een jonge ploeg derde te eindigen in het klassement en net naast promotie te grijpen. Dit seizoen werd de kern in vergelijking met vorig jaar nog jonger. Bent Schoenen Waregem A is titelverdediger in tweede nationale en doet vaak een beroep op de kernspelers van de tweede ploeg, waardoor het team soms enorm verzwakt aan de opworp komt. Waregem startte het seizoen dan ook onderaan het klassement, maar kon onlang met vier opeenvolgende overwinningen zijn plaats in de middenmoot innemen. Nu kijkt de jonge ploeg alleen maar naar boven, in de hoop zo hoog mogelijk te eindigen. Met 6 zeges en 7 nederlagen staat het op een gedeelde zesde plaats in de stand.

 

Wielsbeke kampt met een aantal blessures, waardoor het maar op 9 spelers kan rekenen. Waregem mist alleen point guard Haeck en forward Debo, maar kan zoals altijd een beroep doen op 12 spelers. De wedstrijd werd geleid door de heren Dobbelaere en Deburgraeve.

Startten aan de wedstrijd voor Waregem: David Denoulet, Jakob Marcou, Henri Declercq, Emiel De Smet en Berend Desmet. Voor Wielsbeke kwamen David El Sayeh, Ruben ’T Kint, Pieter Lapierre, Louis Van Herpe en Andreas Lippens aan de opworp.

 

Eerste Quarter: Wielsbeke-Waregem: 18-17

Wielsbeke heeft de reputatie een ploeg te zijn die sterk uit de startblokken komt en vandaag was dat niet anders. Het eerste quarter werd grotendeels gedomineerd door de thuisploeg. Na een gelijkopgand begin (5-5), stuwden’T Kint en El Sayeh hun team naar een 16-9 kloof. Daarna sputterde de motor een beetje en had Waregem de kans om opnieuw aan te sluiten. Toch was het de thuisploeg die met een voorsprong een eerste keer ging rusten. Stand na 10 minuten: 18-17. Voor de bezoekers was het Denoulet die de score verzorgde. Hij nam 12 van de 17 punten voor zijn rekening.

 

Tweede Quarter: Wielsbeke-Waregem: 33-44

In het tweede quarter werden een aantal wissels doorgevoerd. Het werd meteen duidelijk dat Waregem over een veel ruimere en frissere kern kon beschikken dan de thuisploeg. De bezoekers zetten hun inhaalrace verder in de tweede periode. Via Dhont sprong Waregem over Wielsbeke en zou het nooit meer achterom kijken, 21-26. Met Vanderhaeghen en Bruyneel aan het kanon kwam het even zeven punten voor; 24-31, maar dan had Wielsbeke weer een goed moment. Van Herpe en ervaren rot Werbrouck brachten hun ploeg helemaal terug, 29-31. Na een time-out van coach Dewispelaere, zette Waregem de puntjes op de i. Driepunters van Denoulet en Vanderhaeghen zorgden vlak voor rust voor de tienpuntenkloof. Ruststand: 33-44.

 

 

 

 

Derde Quarter: Wielsbeke-Waregem: 42-66

Na het gebruikelijke kwartiertje pauze kwam de thuisploeg opnieuw gemotiveerd uit de kleedkamer. Voor het thuispubliek kan het net altijd iets meer en waren dan ook vastberaden om voor een stunt te zorgen. De jonge Waregemse garde was echter nuchter genoeg en startte het best aan de tweede helft. Via scherpe fast-breaks van Declercq en Dhont waren de bezoekers van plan hun oudere tgenstander van het veld te lopen. En zo geschiedde. In een mum van tijd ging de kloof van tien naar twintig punten verschil, 35-53. Van Herpe deed wat hij kon om zijn ploeg te laten draaien, maar de bezoekers hadden het goede ritme te pakken. Ze eindigden het derde quarter met een een bommenoffensief van Marcou en Lowagie. Dit resulteerde in een 42-66 stand na 3 quarters.

 

Vierde Quarter: Wielsbeke-Waregem: 62-86

De kopjes begonnen stilaan naar beneden te hangen bij de thuisploeg, toen ze aan het vierde quarter begonnen met een achterstand van 24 punten. Toch probeerden de stijdlustige Van Herpe en Lapierre nog iets te forceren. Samen met de enthousiaste, maar gevaarlijk spelende Lippens zagen ze de kloof even onder de 20 punten gaan. De hoop was echter van korte duur, want Dhont had andere plannen. Grote jongens Bruyneel en Desmet zorgden zelf eventjes voor een voorsprong van 30 punten, 53-84. Op het einde van de wedstrijd kregen de jonkies van Waregem ook hun speelminuten en kon Wielsbeke daar een beetje van profiteren. Het kalf was natuurlijk al lang verdronken en Waregem ging met de drie punten lopen. Eindstand: 62-86.

 

Met deze overwinning doet Waregem rustig verder met zijn opmars in het klassement. Voor het eerst dit seizoen staan ze op 50%, met zeven nederlagen maar ook zeven zeges. Voor Wielsbeke wordt het nog het hele seizoen vechten tegen de degradatie en hopen dat er overwinningen kunnen geboekt worden tegen rechtsreekse concurrenten. Volgende week kan het genieten van een weekend rust. Waregem ontvangt volgende week Oedelem, een ploeg waar ze in de heenronde tegen verloren en dus gebrand zijn om revanche te nemen. 

 

Waregem

Naam

Min.

Pts.

FG

FT

Reb.

Ast.

Stl.

Blk.

Fouls

4) Manu Denoulet (G/F)

6

0

0/0

0/0

0

0

0

0

2

5) Louis Vanderhaeghen (F)

26

13

5/7

0/0

2

1

1

0

0

6) David Denoulet (G/F)

27

15

5/11

2/4

3

2

1

0

4

7) Jakob Marcou (F)

20

8

3/9

0/0

1

0

0

0

0

8) Emiel De Smet (G)

17

0

0/2

0/2

3

2

1

0

2

9) Jente Lezy (F)

4

0

0/2

0/0

0

0

0

0

0

10) Tim Bruyneel (F/C)

27

14

4/12

3/4

5

1

0

2

2

11) Henri Declercq (F/C)

13

4

2/5

0/0

4

0

1

0

2

12) Pieter Dhont (F)

27

20

8/15

3/4

0

1

1

0

1

14) Otte Lowagie (F)

14

3

1/2

0/0

3

0

0

0

4

15) Berend Desmet (F/C)

24

9

3/9

3/3

4

1

0

1

2

 

G= Guard                        Reb.= Rebounds

F= Forward                        Ast.= Assists

C= Center                        Stl.= Steals

Min. = Minuten                        Blk.= Blocks

Pts. = Punten                        Fouls= Fouten

 

FG= Field Goals                        FT= Vrijworpen